DVA SRBINA PRIVEDENA U ISTRI: Osumnjičeni za prebijanje muškarca, imao pištolj pa ga bacio kroz prozor

Tanjug

08. 08. 2020. u 19:06

U POLICIJSKOJ stanici Pula završena je kriminalistička istraga nakon koje su četvorica muškaraca, od kojih dvojica iz Srbije, osumnjičeni da su počinili krivično delo teška telesna povreda i prekršaj iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja.

ДВА СРБИНА ПРИВЕДЕНА У ИСТРИ: Осумњичени за пребијање мушкарца, имао пиштољ па га бацио кроз прозор

Foto: EPA

Još dvojica muškaraca osumnjičena su da su zajedno s sa prvoosumnjičenim 31-godišnjakom počinili krivično delo teška telesna povreda u pokušaju i protvpravno lišavanje slobode.

Kako je navedeno, muškarci su uhapšeni u petak ujutro na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhapšenih, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana bacio pištolj marke Crvena zastava, koji nezakonito poseduje.

Prva četvorica se sumnjiče da su 28. jula maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka tako što su ga udarali rukama i nogama po telu. Napadnuti muškarac zadobio je teške povrede.

Prilikom pretresa automobila i stanova osumnjičenih pronađeno je više boksera, bejzbol palica, suzavaca, kapa sa prorezima za oči, radioveza, ilegalnog vatrenog oružja, od čega pet pištolja marki Beretta i Crvena zastava, više komada razne municije i jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko-eksplozivnih sredstava, navodi index.hr.

Istragom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja ukrao iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio.

Takođe, dvojica muškaraca stari 32 i 46 godina sumnjiče se da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. avgusta oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali jednog 20-godišnjaka i protiv njegove volje odvukli ga u drugu prostoriju u objektu, u kojoj su ga bacili na pod i fizički napali, a nakon toga su ga izbacili iz objekta.

Napadnuti muškarac je lakše povređen.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru i protiv njih će biti podnet optužni predlog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina