U KNINU se obeležava 25. godišnjica akcije "Oluja", a danas tome prisustvuje predstavnik srpske manjine iz Hrvatske.

Komentari (46)

Master

05.08.2020. 11:16

@Opaki Is Back - Šteta je već učinjena, ceo svet će tumačiti da on predstavlja srpski narod i time stavlja do znanja da je zločin počinjen u toj akciji legitiman. Isto kao kada bi neki Jevrej otišao na neonacistički skup.

Niste u pravu

05.08.2020. 12:12

@Master - Нисте у праву. Ако неки Србин оде да глуми проститутку за хрватијанске потребе, то не значи да представља све Србе. То је његова ствар. Он је такав човек. Поредите то са Јеврејима. Па, има много Јевреја који су трпали друге Јевреје у гасне коморе и потказивали их немцима. То не значи да се остали Јевреји слажу са тим чином. Исто важи и за овог Србина. Ми се не слажемо са њим, а да ће то хрватијанци искористити да промовишу свој неофашизам као демократију - то није упитно ниједног тренутка. Они су такви.

Master

05.08.2020. 13:35

@Orao - Gde sam to napisao da on predstavlja sve Srbe? Rekao sam da će u inostranstvu to tako protumačiti. Pažljivije čitajte šta drugi pišu. U svakom žitu ima kukolja. Svaki narod imao je i ima domaće izdajnike.

Miki Zg

05.08.2020. 17:35

@Orao - Gosp. Orao ,dok ovo pišem imali smo i imamo Srbe -Yugoslovene u Srbiji ( plaćenici ) koji ovih 8 god.,a i prije ,sada rade ,brutalno ruše institucije ( Skupštinu ,policijske stanice -policiju ,blokiraju promet ,tuku ljude ) ,ali bez kazne !

MILE

05.08.2020. 11:40

@Mr Radomir Scepanovic - Pitaš se štali su mu obećali,pa prvo obećenje je već ispunjeno on je potpresednik vlade,eh sad šta li će još da traže od njega,a tražiće još kako, pa to bumo videli,ali njegov čin je zavio sve Srbe u hrvatskoj u crno!

Srbin

05.08.2020. 11:18

Срамото, бедо, највећи олошу! Ништа ти српско више немаш у себи! Овим чином си пљунуо по целокупној српској нацији и свим српским жртвама, којима су још свеже кости! Преци то се у гробу преврћу! Ко год ти да било коју реч подршке, ништа није бољи од тебе! Смраде најодвратнији!!!

Ratomir

05.08.2020. 11:37

Он се Бога не боји али он или неко њему близак ће морати да плати његов цех пре или касније, хиљаде Српских цивила се сада преврђе да ли у гробу или у некој усташкој гробници, хиљаде душа, деце, младих, старих, свих генерација... патња и страдање тих људи су дебело бреме које је јуда узео на своја леђа.

Denis

05.08.2020. 11:39

Још један павелићев србин ! Надам се да је то бар добро уновчио, а издајника је увек било, доста је погледати према Босни и Рашки.

Khal Drogo

05.08.2020. 11:40

Злочиначка акција "Олуја" је највећи злочин од времена Јадовна и Јасеновца, којом је довршено оно што се започело геноцидом у ендехазији, Срби су почишћени из ове достојне насљеднице ендехазије. А колико су неки забраздили у србомржњи говори и ова морбидна и болесна манифестација кроз коју се прославља погром Срба. То је једнако да прослављате "коначно рјешење српског проблема" у Јасеновцу, никакве разлике, болесни умови су и за Јасеновац рекли да да су тако бранили уставно-правни поредак монструм творевине ендехазије, као што кажу и за злочиначку акцију "Олуја", познат рукопис хуља, наћи ће оправдање за најмонструозније злочине. Овај несрећни лик, Милошевић, није дошао на комеморацију жртвама, што би свако нормалан поздравио, него на прославу погрома над Србима, којима и он, барем тако каже, припада. Прејадно снисходљиво и биједно.

Ex faca

05.08.2020. 11:42

Ajmo hipotetički: Veoma kuđen i kritikovan pre odlaska na tu proslavu, šta bi bilo kad bi se tamo pred svim ustašama razdrao ,,ŽIVELA SRBIJA" i još neke parole koje bi mi voleli da kažemo a nesmemo. Jel bi bio heroj. ko bi mu hranio porodicu jer se nebi naživeo...? Svi smo mi pametni i hrabri ispred ekrana, ali oni pobediše, kao i turci 1389, niko pred njihovom javnošću da im nešto kaže.

Sima

05.08.2020. 11:53

Netreba ga osuđivati,ako he kriv Bog i narod će mu suditi. Možda čovek živi imaginarni drugi svet od nas stvarnih. O zločinu svi znamo!samo on zasad nezna jer njegov svet je drugači,pare i moć mu razum pomutile a on je samo jedan slebić koji je poklekao.

milan

05.08.2020. 12:28

Nemojte da vredjate Srbe iz Hr.Taj mamlaz nije nikakav predstavnik Srba.On je isti kao njegov otac,bojovnik.Njega su hrvatski politicari spremali za ovo u Kninu.Gori je on od mnogih hrvata. A sto se tice te partije to je teska sramota za sve one koji su u njojj.

Vera

05.08.2020. 12:33

Komentari su negativni ne znam da li s pravom ili ne.Slusala sam jednog izbeglicu iz Krajine.On se ovde skucio ali njegove reci mnogo govore.Citiram:Lako je srbovati iz Srbije.Mi koji smo sada ovde volimo svoj kraj i rado idemo tamo u posetu nasima koji su ostali ili se vratili.Mislim da nasa vlast mora da radi na pomirenju a ne da raspiruje mrznju.To vise nicemu ne vodi.Ne smemo zaboraviti ali ni potpirivati.Ja sam iz Srbije, nemam nikoga tamo ali imam prijatelje ovde koji ovo ne podrzavaju.Okrenimo se sebi.

Nebojša

05.08.2020. 12:48

Aman ljudi, pa njegov otac je bio njihov bojovnik svo vreme rata, pa ne znam cemu iznenadjenje. Sramota je Pupovca da takvog ima u stranci. To je ustaska familija koji se sada trude da budu veci katolici od pape. Ako za njega ne vazi stav predsednika Srbije po pitanju Oluje i njegovog prisustva onda on ne postoji kao Srbin. Njegov otac je prednjacio po ustastvu i napadima na Srbe, ukljucite malo mozak.

ZR

05.08.2020. 15:56

@Nebojša - Milosevic je jedna siva masa bez časti i obraza.Nemojmo se mnogo čuditi pa ni njegov mentor Pupovac nije nista bolji,problem kod Srba je sto Srbi nemaju nacionalno svesnu inteligentiju. Pogledajte samo ko je bio i sada je u Parlamentu Srbije,pa vrlo malo karakternih ljudi ,ogromna vecina podguzne muve koje samo gledaju nesto da usicare.E da mi sada imamo oficire tipa Vojislava Voje Tankosica,Velimira Vemica,Vladimira Tucovica,Dragutina Dimitrijevica,Zivojina Misica,Stepe Stepanovica i ostalih Srbskih rodoljuba nebi jedan marginalac kao Milosevic ni pomislio da ode u Knin i predstavlja Srbe na proslavi oluje. Ugledajmo se na Jevreje .Birajmo najbolje i najcasnije,oterasimo se pokvarenog ološa iz svog naroda.

ZALIV tacka NET

05.08.2020. 12:55

Tata mu bio pripadnik hrvatske vojske u vreme te akcije sta drugo ocekivati od njega....taj covek ne predstavlja Srbe vec predstavlja njegovu glupost i nesrecu u kojoj se nasao.

Nika

05.08.2020. 13:11

Boris Milošević nije Srbin. On možda potiče od Srb, ali je politički Hrvat, borio se na strani Hrvata, pucao u Srbe, možda i nekog Srbina ubio.On je veliko ništa, samo toga nije svestan.

Nika

05.08.2020. 13:34

@Nika - htela sam reći da mu se otac borio na strani Hrvata. A kakav otac, takav i sin. On ga je vaspitao. Ne može se drugo od njega ni očekivati , nego da služi hrvatskim interesima.

MZ

05.08.2020. 13:13

On nije predstavnik Srba iz Hrvatske. On je sluga Hrvatskog državnog vrha. Neka ga je sram i stid svih žrtava u zlocinackoj oluji. SRAMOTNO

ilija

05.08.2020. 13:57

O cemu se vredi Raspravljati,on je tu Hrvati rade dalje savoje Radnje,i smo je pitanje kakvo iznandzenja pripremaju,Naime oni su vec nekoliko puta dobili od Unije opomene zbog njihovog,Velicanja NDH,ali mi smo na to Oglusivali a Zapadnjaci ih Priznali iako nisu bili Ispunili sve Zahteve . No opet Srbin ih Srbin Lobira kao oni ce Srbima u Hrvatskoj ,sve oprostiti zaboraviti.Ne ne, Svi su se digli na zadnje noge i svi imaju nesto da svale i optuze, I opet se nadze lojalni Srbin ,koji im tu jako dobro pomaze.Kad cemo mi kao oni biti SLOZNI i raditi za svoj narod, Ne ne mi se ubijamo izmedzu sebe , Dosta smo i sami krivi zasto se uvek nekom Dododvaramo,i na kraju budemo naivno izigrani jadni Srbine.

Cibre62

05.08.2020. 15:26

To je tacno sada nije smeo to da uradi ali nekada ce morati neko da popusti inace ce mo ovako doveka da se svadjamo dok politicari trljaju ruke a ova omladina zivi izmedju ustasa i cetnika u 21. veku.

Milatovic Toplica

05.08.2020. 17:12

E jado jadni, isti ti sa kojima danas slavis, sutra ce ti unistiti sve za sta zivis. Neka ti Bog dragi oprosti na ludosti koju cinis.

iz glave

05.08.2020. 21:52

upravo smo gledali kako se od Srbina postaje Hrvat - ili moraš da učestvuješ u zločinu nad Srbima ili moraš da učestvuješ u proslavi zločina nad Srbima

Sale

06.08.2020. 01:39

Stavili ga u sredinu da ga baba s visina bolje raspozna. Koje Srbe on predstavlja? Stavili kliponju da figurira i računa jako će mu se ovo stajanje jednog dana dobrom penzijom isplatiti. Plenki se odlaskom Kolinde trudi doći do izražaja pa vuče poteze. Pun je značajne retorike ali brzo će ga jezik zaboleti. Jezik mu ne može oprati savest. Isterati inteligentne, zdrave, prave, vredne, dobre ljude i biti srećan zbog toga mogu samo niskointeligentni uz pomoć stranih fašista. Ali ne ubiraju dobrobit posle tog zločina. Ode im mladost širom sveta, odu im majke, supruge da čuvaju bake i deke i budu sluge istim tim koji su ih naoružavali. Vrlo brzo će udariti glavom u kamen. Pusta je Hrvatska - promeniće ime u Pustara.

IamAprilWoods

06.08.2020. 02:56

ja sam Srpkinja i ne stidim se. Naprotiv. Svaka mu čast. Ko ste vi da govorite u ime cele nacije Srba? Koliko ste samo pristasni...

Sandra

06.08.2020. 13:28

Zaista mi je dosta srbovanja. Sedite u Beogradu i delite lekcije Srbima u Hrvatskoj kao što je popovao Slobodan Milošević, Šešelj i ostali zvaničnici Srbije devedesetih godina, pa ostavili narod u zbegovima. Oni koji su bežali pred Olujom i oni koji zbog Republike Srpske Krajine nisu po desetak godina mogli da odu u svoju kuću ili da vide svoju rodbinu ili koji više nisu mogli da se vrate u Hrvatsku - manje osuđuju taj čin proterivanja od "pametnih" u Srbiji, jer znaju da je politika Srbije u Hrvatskoj bila jedna velika greška koju su platili obični, nedužni ljudi.