HRVATSKI PREDSEDNIK: Milanovićeva odlikovanja generalima HVO-u

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

04. 08. 2020. u 22:54

ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК: Милановићева одликовања генералима ХВО-у

Foto: Tanjug

DODELOM odlikovanja generalima koji su učestvovali u “Oluji” u Kninu je započelo obeležavanje 25. godišnjice od Oluje.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odlikovao je najvišim odlikovanjem i bivše ministre odbrane Hrvatske Damira Krstičevića i Antu Kotromanovića, te gardijske brigade HVO-a.

General Ante Gotovina rekao je da je od rata prošlo 25 godina, ali da nikada nije kasno učiniti dobro, dok je Milanović ocenio da je rat bio nužan i neizbežan.

-Nikada nismo posrnuli u ponor moralne katastrofe. Bilo je pokušaja da se hrvatski oslobodilački rat prikaže kao zločinački, ali to na sreću nije uspelo.

Milanović tvrdi da je ”to bio pravedan rat”, a za odlikovanja HVO-u je rekao da nikada nije kasno da budu dodeljena.

- To je naš dug časti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

miroljub

05.08.2020. 12:56

Milanoviću i svim ostalim ustašama koji sebe nazivaju Hrvatima(narod koji je pre mnogo vekova otišao sa Balkana prema zapadu gde su asimalirali)okanu se srpskih imena i prezimena,govora i pisanja uzmu zajedničko prezime USTAŠA a imena švabska npr.Adolf,Rudolf,Sep itd

buki

06.08.2020. 09:20

@miroljub - Почели су они одмах после 1945 деци да дају таква имена попут Адолф (најпознатији је Адолф - Дадо Топић), али им је неко изгледа дошапнуо да се уздрже и исфолирају до 1990, када следи завршетак геноцида над Србима, после којег могу да се називају и раде како хоће, јер ће их у свему подржати немачки савезници из оба светска рата.

Miki Zg

05.08.2020. 18:59

Juče je dijelio odlikovanja jedinicama iz Bosne ( HVO ) koji su 4.god. ratovali u Hr. kao i mnogi bjelosvjetski plaćenici protiv Srba građana Hr. na svojim stoljetnim ognjištima ,a već sutra će govoriti o agresiji Srbije ( Srbijanaca -to je naziv Srba u Srbiji ) na državu Hr .U pitanju je velika imovina koji ovi Hr.koriste ovih 30 god. otetu od Srba !

Beki

12.08.2020. 18:50

Hrvati ratovali protiv svog naroda i isterali ih sa njihovih ognjista i slave to kao pobedu , a jos toliko im je omladine otislo zbog korupcije i bjede na zapad na proslavama dizu muzejke avijone i slave. Bas bjedno.