INFEKTOLOG UPOZORAVA: Pazite se ako idete u Hrvatsku, imaju mnogo zaraženih a malo testiraju

Tanjug

28. 07. 2020. u 18:57

ИНФЕКТОЛОГ УПОЗОРАВА: Пазите се ако идете у Хрватску, имају много заражених а мало тестирају

Foto: Šengen viza info

GLAVNI infektolog u stručnom timu slovenačke vlade Bojana Beović pozvala je danas na oprez jer, kako je rekla, epidemiološko stanje u Hrvatskoj nije sasvim pod kontrolom.

Ona je istakla da Hrvatska ima dva puta više obolelih od Slovenije, uz manji broj testiranih, prenosi Jutarnji list.

S obzirom na velik broj slovenačkih turista na hrvatskoj obali, Beović je pozvala na oprez jer se, kako je rekla, u Sloveniji pojavio manji broj slučajeva zaraze koji su "uvezeni" iz Hrvatske.

"Takvih je slučajeva za sada malo, možda šest prošle nedelje", rekla je ona i objasnila da se radilo o osobama koje su letovale na hrvatskom primorju, a kojima je nakon povratka u Sloveniju potvrđena infekcija.

Dodala je kako je najveća opasnost zaraze u domovima za stare, gde je reprodukcijski broj 1,5 s obzirom na starost populacije koja je smeštena u jednom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

More

28.07.2020. 19:50

Slovenija ima 117 mrtvih a duplo veća Hrvatska ima 140 a duplo veća Srbija čak 551 a samo je ta brojka bitna i logično turistička sezona ko je ima a evo kažu da je Hrvatska ove sezone daleko najuspešnija na Mediteranu a šta znači da su izigrali EU koja im je dala duplo više novaca nego šta treba čak 22 milijarde evra.