PUPOVAC: Obeležavanje Oluje traumatična tema za Srbe i Hrvate

Tanjug

24. 07. 2020. u 18:11 >> 18:05

ПУПОВАЦ: Обележавање Олује трауматична тема за Србе и Хрвате

Foto: Tanjug

OBELEŽAVANJE godišnjice vojno-policijske akcije Oluja je vrlo traumatična tema pođednako za Hrate i Srbe, izjavio je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koja je podržala novu vladu Andreja Plenkovića, u kojoj je njhov član Boris Milošević potpredsednik u ime manjina.

Iako do obeležavanja godišnjice Oluje u Kninu ima još desetak dana ovih dana su veoma učestalo pitanje da li će predstavnici SDSS-a, odnosno Milošević biti u Kninu.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac na takva pitanja odgovara kratko: ”Razgovaramo”.

Gostujući na zagrebačkoj N1 tv Pupovac je za Miloševića rekao da je "uravnotežen, smiren, izrazito razborit čovek".

Na konstataciju da da o Miloseviću reči hvale imaju I oni “s leva i oni s desna”.

Pupovac kaže da će Milošević biti potpredsednik vlade za sve građane Hrvatske.

Na direktno pitanje hoće li Milošević ići u Knin na obeležavnje godišnjice Oluje, a izaslanici HDZ-a u, na primer, Grubore, Pupovac je odgovorio da to "sigurno nije najvažnije pitanje danas".

Ipak dodao je:"O tome smo se dogovorili da razgovaramo. A to je već značajno."

Rekao je da svi moraju biti svesni koliko je za to potrebno hrabrosti i s jedne i s druge strane, jer je reč o "traumatičnoj temi i za Hrvate i za Srbe".

"Najveća i najviša svetinja za nas je hrvatski Ustav i hrvatski zakon. Poštujemo sve ljude koji su bili vođeni idejom slobode za svoju zemlju. U ratu su učestvovali i neki ljudi bliski članovima stranke koju vodim, a neki su bili na drugoj strani, kako to već u ratovima ove vrste biva", rekao je Pupovac.

Rekao je da je proces započet još 1996. s Franjom Tuđmanom, prekinut s krajem vlade Jadranke Kosor, zbog onih istih "destabilizirajućih faktora".

"Bićemo srećni da možemo napraviti, ne korak dalje, nego da nastavimo hod koji smo tada započeli, a koji je tada nasilno prekinut", rekao je Pupovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Komandant 1001

24.07.2020. 19:41

Pupi boy nikako da imlicitno da svoj stav o "oluji"...sve nešto izvrće a nema mu u Hrvatskoj od 1990 preko pola miliona SRba (za one nedo**bane, neka usporede stat. podatak iz 1991 i onaj iz 2001 atako da uzmete u obzira one koje su se izjašnjavali kao "Jugosloveni" kojih nema 2001 190.861 a koji su se izjasnili kao "Srbi" njih nema 2001 380.032....pa vi vidite

Somborac

24.07.2020. 19:42

Za Hrvate je traumatično jutro posle delirijumskog slavlja "oluje". Kod nas uporedivo sa slavljima (krštenja, svadbe...). Ni više, ni manje.

Miki Zg

24.07.2020. 20:50

Za Hrvate ovih 30 god. je herojstvo oslobađanje srpskih gradova ,sela ,ognjišta na nivou genocida -mnogi su starci ,žene ostale i ubijene na kućnom pragu i takovi oslobodioci -zločinci su heroji ( Markač ,Gotovina itd. ) .Na Haškom ( Zapadnom sudu ) ,1450 stranica zločina nad Srbima ,Ameri su izbrisali .Nakon 25 god. priprema se slavlje zločina ,progona ,fešta ,Hr. građana ,državljana .Mladenu Deliću : Zar je to moguće ?

Vasilije

24.07.2020. 20:53

Хрвати су несрећна нација, никада се неће ријешити комплекса више вриједности и србомржње. Ове године ће им у помоћ доћи милогорци.

Srbin iz Hrvatske

25.07.2020. 20:15

Sva vaša razna ,,lajanja" na Pupovca su okrenuta protiv nas preostalih Srba u Hrvatskoj. Htjeli biste da ponovo Hrvati udare na nas,a da vi sjedite po birtijama i pridikujete o Ustavu Hrvatske,Pupovcu i slično. Bilo bi najbolje kada biste vi Srbi iz raznih krajeva bivše Juge, preuzeli - umjesto Popovca- vođenje nas Srba, onako kako ste se sa 23% mobilisali u JNA, u cijeloj Srbiji. Niti vas zanima naš položaj u Hrvatskoj, niti Pupovac, nego samo i jedino da nas zavađate sa Hrvatima i branite do poslednjeg Srbina, u Hrvatskoj. Znam da se ovo neće dopasti mnogima, ali ako admin hoće neka objavi. Toliko.

Luka

31.07.2020. 20:47

Pupovac nije Oluja traumatična tema za Hrvate,kao što nije niti Jasenovac.To su za njih najsvetlije stranice njihove prošlosti i prestani zavaravati sebe i nas.

Draga

03.08.2020. 23:06

Sramota je prvo za Hrvatsku da proslavlja dan kad su ubijeni i proterani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta, a tek da Srbin ide na istu proslavu je neoprostivo. Taj Milošević i nije istinski Srbin, jer mu se otac borio na hrvatskoj strani protiv Srba, kada mu je i majka ubijena. Bruka.