SPEKULACIJE ZBOG MILANOVIĆEVE PODRŠKE DODIKU: Privatni interes, poslovne veze, ili nešto treće?

POSLE izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, u kojoj je potvrdio da mu je Milorad Dodik javio da je protiv njega podignuta optužnica, usledila je prava lavina reakcija.

СПЕКУЛАЦИЈЕ ЗБОГ МИЛАНОВИЋЕВЕ ПОДРШКЕ ДОДИКУ: Приватни интерес,  пословне везе, или нешто треће?

Foto: Tanjug

Politički analitičari postavljaju pitanja ”ko stoji iza Milanovića”, a spominju se Britanci i Rusi. Mnogi tvrde da je u pozadini privatni interes hrvatskog predsednika da staje iza Dodika i da retorika Milanovića može da našteti interesima Hrvatske.

- Zašto to radi, ko zna. Možda zbog poslovnih veza Milanović ima osećaj obaveze da ga zaštiti i jedan je od retkih koji ga štite. Neumesno je da se upliće u unutrašnje odnose u BiH - kaže analitičarka Ivana Marić.

Bivši hrvatski ambasador Božo Kovačević smatra da se komentar o optužnici protiv Dodika mogao reći na sto načina, ”a Milanović je izabrao najgori”.

- BiH je protektora i zbog svoje nestabilnosti pretnja je regionalnoj bezbednosti. Ne znam čemu pridonosi nazvati sve to kolonijalnom upravom.

Politički analitičar Davor Đenero smatra da je ”najracionalnije ismejavati komunikaciju Milanovića i Dodika, koji svog unutarnjeg kruga ionako nemaju nikog sa kim bi raspravljali o politici”.  

- Kao i Dodik, i Zoran Milanović je ”ruski agent uticaja” zadužen za stvaranje haosa - poručuje Đenero koji tvrdi da je hrvatski predsednik došao pod uticaj kremaljskih pokrovitelja zbog poslova koji su se dogovarali sa Rosneftom dok je bio hrvatski premijer. 

Đenero kaže i potvrđuje tezu vladajućeg HDZ i premijera Andreja Plenkovića da Milanović ne spada među političare koji su išta dali doprinos evropeizaciji Hrvatske, a sada mu je cilj da koncept evropeizacije što više obesmisli i udalji BiH od Evropske unije.

Ponovo se spominje dolazak Dodika na Hvar, gde se odmara hrvatski predsednik i navodi kako je to bio ”helikopterski desant” i diverzija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)