VETAR ČUPAO DRVEĆE I NOSIO KROVOVE: Nevreme napravilo haos u Sloveniji, evo kada će se vreme smiriti (FOTO)

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 13:52

SLOVENAČKE vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje.

ВЕТАР ЧУПАО ДРВЕЋЕ И НОСИО КРОВОВЕ: Невреме направило хаос у Словенији, ево када ће се време смирити (ФОТО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Meteoinfo Slovenija

Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja "Večernji list".

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeno stabilizovati u sredu.

BONUS VIDEO: DA OVOLIKO SVE UBIJE? Jezive posledice grada u selu Medveđa kod Trstenika, meštani očajni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)