MAĐARI NEĆE LAKO PUSTITI ŠVEDSKU U NATO Sijarto: Ponizili su naš narod, izjave njihovih političara nečasne i bez poštovanja

Novosti online

06. 06. 2023. u 10:10

MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto govorio je medijima u ovoj zemlji o tome da li ta zemlja planira da odobri ulazak Švedske u NATO u bliskoj budućnosti.

МАЂАРИ НЕЋЕ ЛАКО ПУСТИТИ ШВЕДСКУ У НАТО Сијарто: Понизили су наш народ, изјаве њихових политичара нечасне и без поштовања

FOTO: AP/Tanjug

Sijarto je razgovarao i sa novim ministrom spoljnih poslova Turske Hakanom Fidanom, a jedna od tema razgovora bilo je članstvo Švedske u NATO, s obzirom na to da su Mađarska i Turska poslednje zemlje koje nisu ratifikovale članstvo ove zemlje u vojno-političkom savezu.

Nakon sastanka, Sijarto je govorio o detaljima razgovora, a posebno se osvrnuo na temu ulaska Švedske u NATO.

- Bilo bi lepo da smo to do sada mogli da uradimo. To bi značilo da poslednjih godina švedski političari ne bi davali izjave bez poštovanja i svakakve neosnovane optužbe na račun Mađarske - rekao je Sijarto.

On je rekao i da su švedski političari na ponižavajući način govorili o mađarskom narodu.

- Dovođenje u pitanje kvaliteta mađarske demokratije znači i dovođenje u pitanje zrelosti mađarskog naroda i da li on može sam da odlučuje o svojoj budućosti - rekao je mađarski šef diplomatije.

Ističe i da su izjave švedskih političara prema Mađarskoj nečasne.

- Da nije bilo ovih nepoštenih izjava švedskih političara, parlament bi lakše doneo odluku o glasanju. Zato će poslanici razmotriti kada će se na dnevnom redu naći glasanje o ratifikaciji članstva Švedske u NATO-u, ali će se glasati o ratifikaciji članstva Švedske - zaključio je Sijarto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu