U SUDNICI SVI PLAKALI, JEDNOJ ŽENI POZLILO: Kako su, posle šest meseci agonije, oslobođeni Hrvati u Zambiji

U GRADU Ndoli u Zambiji završeno je suđenje osmoro Hrvata koji su bili optuženi za krivotvorenje papira za posvojenu decu u susednom Kongu.

У СУДНИЦИ СВИ ПЛАКАЛИ, ЈЕДНОЈ ЖЕНИ ПОЗЛИЛО: Како су, после шест месеци агоније, ослобођени Хрвати у Замбији

Foto: Printskrin Jutjub

Drama je trajala šest meseci, Hrvati su završili u zatvoru, bili oslobođeni i zatim opet uhapšeni kada su se ukrcavali u avion za Hrvatsku.

Sudija Meri Mulanda je presudila da je sve u redu sa papirima iz Konga i oslobodila četiri para iz Hrvatske svih optužbi. Slike iz sudnice nakon presude bile su vrlo emotivne, osmoro Hrvata je plakalo i nikako nisu mogli da se smire.

Plakali su i gotovo svi u sudnici, a jednu ženu morali su da iznesu jer joj je pozlilo. Ishod drame u Zambiji pratili su i članovi porodica uhapšenih Hrvata, koji su jedva dočekali dobre vesti.

Vrhunac drame je ipak bio kada se u Zambiji, nepozvan, pojavio bivši političar iz Hrvatske, kontroverzni Ivan Pernar i u sudnici galamio da je jedan od usvojitelja promenio pol i pre nego se odlučio za usvajanje bio je žena. Pernar, koji je slične incidente izazivao dok je bio poslanik u Saboru, a posle nakon cirkusa ”sa cinkarenjem” na sudu zamalo je i sam završio u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja