OTAC I SINOVI SEKIROM NASRNULI NA KOMŠIJU: Udarili ga u koleno, a potom testerom isekli gume na traktoru i uputili jezive pretnje

Novosti online

02. 05. 2023. u 11:58

KANTONALNO tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Smaila G. (67) i njegovih sinova Bekira (35) i Hasana (23), zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, dok Hasana terete i za oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

ОТАЦ И СИНОВИ СЕКИРОМ НАСРНУЛИ НА КОМШИЈУ: Ударили га у колено, а потом тестером исекли гуме на трактору и упутили језиве претње

Foto: Printskirin/Jutjub/Klix.ba

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Visokom.

Terete ih da su zajedno 09. oktobra 2022. godine, oko 13 časova u mestu Gornja Zimča u Visokom sukobili s M.Č., A. K. i M. Č, dok su traktorom lokalnim putem prolazili pored njihove kuće, a sve zbog ranijih nesuglasica.

Prema navodima optužnice, prvi je izašao na put Smail noseći u ruci gvozdenu šipku kako bi presreo traktor, a potom kada ga je zaustavio, iznenada bez ikakvog povoda i razloga, šipkom je udario M. Č. po desnoj ruci i desnoj nozi.

Nakon toga su do njega dotrčali njegovi sinovi Hasan, držeći sekiru u ruci i Bekir, držeći u ruci metalnu cev. Pri tome su im sva trojica počeli psovati i pretiti.

"Hasan je bacio sekiru prema M.Č. koja ga je pogodila u koleno, da bi potom, na M.Č. fizički nasrnuo i Bekir. Kada ga je pokušao udariti metalnom cievi u čemu nije uspio jer se M.Č. izmakao, Hasan se trčećim korakom vratio u kuću i izne ručnu bombu, a potom u povratku zatražio od Smaila i Bekira da se odmaknu kako bi bacio bombu", navodi se u optužnici.

Kako se navodi, zapretio je istovremeno M.Č. i M.Č. da će ih ubiti bombom, a potom, u nameri da ošteti traktor, sekirom je počeo udarati po motoru traktora.

Nakon toga je uzeo motornu testerom i sa njom kao i sa sekirom koju su izneli iz kuće isekao je svih šest guma na traktoru i njegovoj prikolici, zbog čega su A.K. i M. Č. pobegli, strahujući za svoj život, dok je M.Č. ostao na traktoru", navodi se u optužnici.

"Hasan je nastavio prijetiti M.Č. da će mu silovati curicu, bacivši pri tome prema njemu i sekiru koja ga nije pogodila a zatim i lopatu prema A. K. koja ga je pogodila u desnu ruku", stoji u optužnici.

Hasana terete i da je 10. oktobra 2022. godine, dok se nalazio u Policijskoj stanici Visoko, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prisustvu policijskih službenika više puta ponovio M.Č. da će ga ubiti i silovati mu kćerku.

Nezavisne.kom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!