ČOVIĆ ZADOVOLJAN: Uverljivo smo dobili izbore unutar hrvatskog naroda, nismo zadovoljni Šmitovim paketom

Tanjug

03. 10. 2022. u 00:47

PREDSEDNIK Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović izjavio je večeras da su liste stranaka okupljene oko krovne institucije Hrvata u BiH "uverljivo pobedile unutar hrvatskog naroda".

ЧОВИЋ ЗАДОВОЉАН: Уверљиво смо добили изборе унутар хрватског народа, нисмо задовољни Шмитовим пакетом

Foto: HDZ BiH

- Kampanja koju smo provodili bila je pozitivna i bez ikakve ostrašćenosti. BiH ne može biti evropska, a ni normalna država bez hrvatskog naroda - rekao je Čović.

Liste Hrvatskog narodnog sabora za županijske, entitetske i državne institucije osvojile su sjajan rezultat.

- U situaciji smo i dalje da brojniji narod u FBiH može lagodno odvojiti 300.000 glasova i izabrati Hrvatima člana Predsedništva BiH. Pogrešili su i ovaj put - rekao je Čović u Mostaru.

Poručio je i da bez hrvatskog naroda u BiH neće moći da se vodi politika. Dodao je da Željko Komšić neće moći, kao ni do sada, da dođe u mesta gde žive Hrvati te da je posve jasno da nema legitimitet hrvatskog naroda u BiH.

- Nismo zadovoljni Šmitovim paketom jer se presuda Ljubić nije implementirala u potpunosti i jer se odluka ne odnosi na sve administrativno-političke nivoe vlasti - dodao je Čović.

Hrvatski narod je izabrao ono što je hteo, rekao je Čović i istakao da je politika koju je vodio Bakir Izetbegović odavno poražena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna