KOMŠIĆ PROGLASIO POBEDU ZA PREDSEDNIŠTVO BiH: Izetbegović izgubio u svim kantonima

Novosti online

02. 10. 2022. u 23:32 >> 23:58

KANDIDAT Demokratskog fronta (DF) za hrvatskog člana Predsedništva BiH Željko Komšić proglasio je večeras izbornu pobedu.

КОМШИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ ЗА ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ: Изетбеговић изгубио у свим кантонима

Foto: Tanjug/AP

- Imali smo svoju ideju iza koje smo stali i ljudi su je prihvatili – rekao je Komšić u obraćanju iz Izbornog štaba DF.

Komšić je naveo da je DF-u bilo bitno da ostane na svim nivoima vlasti. On je čestitao građanima BiH i ocenio da, kada se sumiraju rezultati može govoriti o promeni na sceni BiH.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović obratio se medijima iz izbornog štaba SDA i priznao je poraz od Denisa Bećirovića.

– Rezultati nisu zvanični ali je jasno da sam ja izgubio za člana Predsedništva od 11 stranaka – rekao je i dodao da ih je bilo teško nadjačati.

– Onako kako sam prošao i na prošlim izborima, tako da oni koji su me želeli, žele me i dalje. Da li će doći do previranja stranaka, da li će oni želeti nekog drugog, to je do njih – rekao je Izetbegović.

On je dodao da stranka nije u padu nego da je u porastu. Naglašava da je stranka napravila istorijski rezultat i da je problem u udruživanju koje su podržali stranci. Insistirao je na tome da javnost nije izgubila poverenje u SDA.

Najveća razlika je u Kantonu Sarajevo gde je Bećirović imao 72.095, a Izetbegović 30.187 glasova (Izetbegović 41.908 glasova manje), dok u Livanjskom kantonu Izetbegović imao samo glas manje od Bećirovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

RUSKINJU PITALI KAKO JE U SRBIJI, A ONA SVE ŠOKIRALA ODGOVOROM: Komentari neprestano pljušte (VIDEO)