PAZITE DA NE OSTANETE BEZ IMOVINE: Đorđe Radanović poziva Srbe iz Tomislavgrada, Tuzlanskog kantona i Odžaka da se registruju

S. M.

21. 06. 2022. u 06:47

PREDSEDNIK Odbora za zaštitu prava Srba Đorđe Radanović pozvao je Srbe iz Tomislavgrada da se jave zbog uspostavljanja i zamene zemljišne knjige u katastarskim opštinama Lipa, Opećani i Rašćani, gde postoji velika imovina Srba.

ПАЗИТЕ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ИМОВИНЕ: Ђорђе Радановић позива Србе из Томиславграда, Тузланског кантона и Оџака да се региструју

Foto Novosti

Radanović je pozvao Srbe koji imaju imovinu u Federaciji BiH da obrate pažnju na poziv Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove koja uspostavlja nove zemljišne knjige na netransparentan način, samo objavom u "Službenom glasniku" - kako ne bi ostali bez imovine.

U opštini Srebrenik u Tuzlanskom kantonu, dodao je on, reč je o katastarskoj opštini Tinja gde je živelo 729 Srba, a u katastarskoj opštini Potpeć njih 905.

- Najavljena je uspostava nove zemljišne knjige i u opštini Gradačac, gde se nalazi katastarska opština Crnjice Donje u kojoj je živelo 953 Srba i katastarska opština Jasenica sa 185 Srba - naveo je Radanović. - Poziv važi i za katastarsku opštinu Babice u Lukavcu, gde je živelo 327 Srba. U katastarskoj opštini Novi Grad, u opštini Odžak, u Posavskom kantonu živelo je 1.587 Srba, a u katastarskoj opštini Brnjica pored Živinica 329 Srba - napomenuo je Radanović.

On je još jednom uputio poziv Srbima koji su imali imovinu u ovim katastarskim opštinama da se jave i registruju svoja imanja da ne bi ostali zemlje, kuća, šuma i ostale imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije