FAŠISTIČKI ZNACI PREKO PUTA ŠKOLE: U Karlovcu osvanule oznake NDH i Azova, niko ih ne uklanja

Tanjug

18. 06. 2022. u 22:43

U PREDGRAĐU Turanj u Karlovcu na uređaju za regulaciju rada semafora naslikana je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom kakva se koristila u NDH i ekstremnodesničarskom puku Azov ukrajinske vojske.

ФАШИСТИЧКИ ЗНАЦИ ПРЕКО ПУТА ШКОЛЕ: У Карловцу освануле ознаке НДХ и Азова, нико их не уклања

Foto: KA portal

Savez antifašističkih boraca i antifašista nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma, prenela je Hina.

- Oznake stoje na uredaju uz državni put D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana - rekao je predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delić, ujedno potpredsednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uočio danas i o tome obavestio širu javnost.

Delić je naveo da je razlog opetovanom velicanju ustaštva to što država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlja. Taj zabrinjavajući trend, upozorio je, vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gde tinejdžeri spremno pevaju i uzvikuju parole propalog fašističkog režima.

Delić kaže i da hrvatske vlasti svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit Azov, što je, dodao je, naziv ultranacionalističke jedinice u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremističkom scenom u inostranstvu.

- Na svakom državnom dogadaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobičnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav „za dom spremni“ te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta - rekao je Delić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna