PROGLAŠENO STANJE PRIRODNE NESREĆE U STOCU: Gradonačelnik doneo odluku nakon zemljotresa

Tanjug

25. 04. 2022. u 14:16

GRADONAČELNIK Stoca Stjepan Bošković proglasio je stanje prirodne nesreće, nakon nekoliko zemljotresa koji su pogodili Hercegovinu, a u kojim je poginula Elmira Sefo iz ove opštine.

ПРОГЛАШЕНО СТАЊЕ ПРИРОДНЕ НЕСРЕЋЕ У СТОЦУ: Градоначелник донео одлуку након земљотреса

Foto: D. Curać

Bošković je zadužio nadležni gradski štab da proceni nastalu štetu.

Iz Operetivnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da je na području Stoca do sada 90 građana prijavilo materijalnu štetu na stambenim objektima, stanovima i porodičnim kućama, prenosi RTRS.

Pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice Stolac i Komunalno preduzeće nastavili su sa uklanjanjem porušenih dimnjaka, crepa i čišćenja gradskih ulica.

Iz Civilne zaštite objavljeno je i da je u Čapljini završena sanacija dimnjaka i popravka krovova na sedam stambenih zgrada i na 54 porodične kuće.

Nakon zemljotresa i u Mostaru je na više lokacije uklanjano kamenje sa puteva, kao i sa obrušenih fasada u Titovoj ulici, naveli su iz Civilne zaštite HNK.

Zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak 22. aprila u 23:07 časova region Berkovića, a osetio se u svim opštinama istočne Hercegovine, kao i u regionu.

Osim u Stocu velika materijalna šteta pričinjena je i na objektima u Čapljini.

BONUS VIDEO - POTRESNE SCENE IZ LjUBINjA, STOCA I BERKOVIĆA: Zemljotres izazvao veliku štetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu