HRVATSKI premijer Andrej Plenković poslao je danas pismo liderima zemalja članica EU i evropskih institucija, kao i generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu u kojem ih je obavestio o padu bespilotne letelice u Zagrebu i zatražio tešnju saradnju EU i NATO u kontekstu dešavanja u Ukrajini kako se takvi incidenti ne bi ponavljali.

Karlo

12.03.2022. 06:10

Sada je jasno koliko su ratna zbivanja u Ukrajini blizu. Nitko u Europi danas nije siguran, narocito kada dron preleti tisucu kilometara bez problema i padne u Zagreb. Sto bi bilo da je pao na stambenu zgradu? Sto su radile protuzracne odbrane zemalja preleta? Dali ce se sutra deist nesto slicno ali sa temi posledicama?

Predrag

12.03.2022. 06:11

Mogli ste da budete neko I nesto I to na osnovu tudje drzavnosti, hrabrosti i borbe. Ipak, izbrali ste da budete poslednja rupa na svirali. Ovaj primer sa bepilotnom letilicom to tako slikovito opisuje. I jos nesto da Vas pitam, kada vam Talijani budu uzeli ostrva I deo obale hoce doci Nemci da vas brane? Ili jos bolje kada kod vas dodju Rusi?

Velja

12.03.2022. 07:22

Iiiiju... pa šta se desilo sa čudima američke vojne tehnologije? Pa ako vas krš star 40 godina ovako "iznenadio", šta bi se desilo da počne da pljušti Kinžalima?

Camel

12.03.2022. 09:47

Jednostavno, nad letelicom izgubljena kontrola, a dežurne jedinice avijacije i PVO NATO je nisu primetili jer su svi zevali u TV gledajući Ligu Evrope umesto da gledaju u konzole svojih borbenih sistema.