RAT MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Ovo je najkorumpiranija hrvatska vlada, a premijer ih štiti

Tanjug

28. 01. 2022. u 21:31

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da je vlada premijera Andreja Plenkovića najkorumpiranija hrvatska vlada, uz objašnjenje da kritike upućuje "zbog nemara, neznanja i nekompetentnosti njenih članova".

РАТ МИЛАНОВИЋА И ПЛЕНКОВИЋА: Ово је најкорумпиранија хрватска влада, а премијер их штити

Foto Tanjug

-Plenković štiti, kondonira i stavlja u hlad i u zaštitu, kategorički, ljude koji su naprosto korumpirani. Ja to ne mogu drukčije da nazovem, rekao je Milanović u intervjuu za "RTL Danas", a prenosi Hina.

Kako se navodi, hrvatski predsednik je tom prilikom kao primer naveo šefa kabineta premijera Zvonimira Frku Petešica koji je, kako je rekao Milanović, svesno, lažno prijavio prebivalište.

-S potpunom svešću o protivpravnosti i zabranjenosti i kažnjivosti onoga što radi, uživa zaštitu premijera, rekao je Milanović.

On je ponovio i svoj stav da Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) "ne postoji" nakon skandala s bivšom ministarkom Gabrijelom Žalac i ponovo ocenio da Hrvatska nikad nije imala korumpiraniju vladu i dodao kako "ti ljudi preziru zakone", navodi Hina.

Milanović je ponovio da neće skinuti oznaku tajnosti sa svojih putovanja i rekao kako je to zaštićeni podatak, jer je on štićena osoba 24 sata dnevno i da te podatke javnost ne treba da zna.

Hrvatski predsednik je odbacio tumačenja da je on u Hrvatskoj "lider opozicije".

-Ne samo da nisam, nego se loše osećam u ovoj poziciji. I sve ovo što moram da govorim i govoriću u stvari mi pada kao jedan nepotreban teret. To nije primarno moj posao, ne bi trebalo da bude moj posao, dodao je Milanović.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)