DEMONSTRANTI UPALI U SKUPŠTINU U BUKUREŠTU: Protestuju zbog kovid propusnica, žandarmerija stigla na lice mesta (FOTO, VIDEO)

Tanjug

21. 12. 2021. u 13:47

SPECIJALIZOVANI rumunski timovi Žandarmerije pregovaraju sa demonstrantima koji su uspeli da uđu u krug zdanja Skupštine, a organi reda pokušavaju da ih ubede da napuste to područje.

ДЕМОНСТРАНТИ УПАЛИ У СКУПШТИНУ У БУКУРЕШТУ: Протестују због ковид пропусница, жандармерија стигла на лице места (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/VigilantFox

Više pristalica stranke "Alijansa za jedinstvo Rumuna" (AUR) protestuje od jutros protiv zelenog sertifikata i anti-kovid mera koje su uvedene u zemlji zbog pandemije virusa korona.

Prema rečima predsednika AUR-a DŽordža Simiona, kovid sertifikat je "neefikasan i neustavan", a protest je organizovan da bi rekao "ne" merama, koje oni smatraju da ne rešavaju postojeće probleme, prenosi Ađerpres.

- U ovom trenutku, preko naših timova za dijalog, pozivamo osobe da napuste spoljni prostor koji pripada institucijama. Do sada nije primenjivana sila - saopštila je Generalna direkcija Žandarmerije Bukurešta.

Oni su pozvali učesnike protesta na saradnju, da prate uputstva i krenu ka izlazu iz dvorišta zgrade Parlamenta i odu u prostor koji su im odredili organi reda.

Ađerpres navodi da se otprilike 1.500 ljudi protestuje kod Parlamenta protiv uvođenja zelenog sertifikata.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)