ANTIVAKSERI POKUŠALI DA UPADNU U HRT! Haos u Zagrebu, protivnici mera napali pretukli novinare

J. Kerbler - Stalni dopisnik iz Zagreba

20. 11. 2021. u 20:18

Više od 15.000 ljudi učestvovali je u protestima protiv kovid mera u Zagrebu, a agresivni antivakseri istukli su novinare RTL televizije i Nove TV.

АНТИВАКСЕРИ ПОКУШАЛИ ДА УПАДНУ У ХРТ! Хаос у Загребу, противници мера напали претукли новинаре

Foto: Jutjub/GranaTV Granissimo

Na centralnom zagrebačkom trgu novinarima su dobacivali ”skini masku, inače ćemo ti je mi skinuti”, a večeras su se zaputili prema zgradi HRT-a. Dočekala ih je interventna policija koja je sprečila nasilni ulaz nekoliko greađana u zgradu.

"HRT laže, šire strah i paniku" vikali su okupljeni, dok je oko 100 policajaca blokiralo ulaz u zgradu televizije. Reagovao je i Marko Milić, portparol premijera Andreja Plenkovića, osudivši nasilne proteste. "Kakvo divljaštvo i kukavičluk, da napadaju novinara sa leđa, dok je izveštavao za RTL. I to na dan kada imamo 65 umrlih".

Protesti su dobili i političku boju, jer je mnogo građana uzvikivalo ”hoćemo izbore”, a među okupljenima su bili političari koji pripadaju krajnje desnom političkom spektru.

Na skupu je govorio i sveštenik Lazar Perica, rekavši da pred njim stoji najzdraviji deo hrvatskog društva. "Stvara se novi svetski poredak, đavo ima plan".

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)