"PILE MALO SE PRESELILO": Potresan oproštaj od malene DŽene (2) - "Nije izdržala naš javašluk i bezobrazluk" (FOTO)

O. MATAVULj

14. 11. 2021. u 17:24

DžENA Gadžun, dvoipogodišnja devojčica iz Kaknja, preminula je jutros usled komplikacija zdravstvenog stanja do kojih je došlo nakon što je operisana u privatnoj klinici u Sarajevu.

ПИЛЕ МАЛО СЕ ПРЕСЕЛИЛО: Потресан опроштај од малене Џене (2) - Није издржала наш јавашлук и безобразлук (ФОТО)

Džena Gadžun, Foto "Fejsbuk"

Tužne vesti, koje su potresle celu Bosnu i Hercegovinu, na svojoj fejsbuk-stranici objavio je njen otac Muris Gadžun:

- Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svet. Da ti dragi Alah podari lepi dženet. Amin.

Džena je pre tri dana u teškom stanju prevezena Klinički centar Univerziteta u Sarajevu iz iznajmljenih prostorija privatne ordinacije "Halimić". Bila je u komi i borila se za život, ali njeno srce nije izdržalo.

Roditelji Muris i Amila Gadžun za lokalne medije su ranije ispričali da je devojčica rođena sa spuštenim kapkom, i da je pre godinu dana operisana u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Tada joj je u čelo ugrađena plastika, koju telo nije prihvatilo, pa je došlo do infekcije. Lekari su im rekli da se plastika mora ukloniti. Kako u zeničkoj bolnici, navodno, nije bilo slobodnih termina, odlučili su se za operaciju u privatnoj klinici.

Muris i Amila Gadžun, Foto Kakanj info

Zahvat je izvela dr Nina Jovanović, a devojčica navodno nije izdržala anesteziju i njeno srce je prestalo da kuca.

- Uveli smo je na nogama, nakon sat i po vremena videli smo da ljudi ulaze i izlaze i da se nešto dešava. Došla je hitna, svi su trčali izgubljeni, govorili su da je dete u redu i da će sve biti dobro. Doktorka Nina Jovanović je rekla da je operacija uspešno završena, i da je u trenutku buđenja Dženi prestalo raditi srce i da je izgubila kiseonik - ispričala je potresena majka.

Pojasnila je da je anesteziolog tokom zahvata bio Suad Rožajac, koji im je nakon celog događaja rekao da "ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce i da su je dva put vraćali u život".

Nakon što je celi slučaj isplivao u javnost, ispostavilo se da dr Jovanović nema licencu za rad Lekarske komore Kantona Sarajevo. U sumnju su dovedeni i aparati za merenje koji su korišćeni tokom operacije jer se ne nalaze na spisku "Verlaba", jedine laboratorije ovlašćene za verifikaciju aparata. Roditelji su angažovali advokata i utvrđuje se da li je u celom slučaju bilo propusta i ko je za njih odgovoran.

NALOŽENA OBDUKCIJA

NAKON smrti Džene Gadžun, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu naložilo je da se izvrši obdukcija tela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Po nalogu Tužilaštva i policija preduzima istražne mere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

PILE MALO NIJE IZDRŽALO

Poznati sarajevski imam Muhamed Velić napisao je status, rekavši da nam ovo treba biti pouka.

- Devojčica iz Kaknja, pile malo je preselilo. Nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk. Alah će njoj lepše mesto dati, u dženetu najlepšem, ispred kojeg će čekati svoje roditelje, a nama ovo treba da bude pouka i upozorenje da se javašluku, posebno u medicini, ali i u drugim sferama života, mora stati u kraj! Alah da pomogne - napisao je Velić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa