ZAEV ODLAŽE OSTAVKU: Ostajem da pomognem narodu

Novosti online

10. 11. 2021. u 17:27

PREMIJER Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će ostati na toj funkciji kako bi pomogao da se održi parlamentarna većina i eventualno je povećao.

ЗАЕВ ОДЛАЖЕ ОСТАВКУ: Остајем да помогнем народу

Foto: AP

Zaev, koji je nakon rezultata lokalnih izbora podneo ostavku 31. oktobra, rekao je nakon sednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM, održane u utorak uveče, da je taj Odbor predložio da se ostavka odloži, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine, prenosi Telma.

- Nemam šta drugo da dodam, jer je predsednik Odbora saopštio odluke i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa kako u zemlji tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija. Naravno da je važno jer smo i dalje u vremenu pandemije, energetske krize. Odgovornost svakog građanina, ali i političara i dalje postoji - rekao je Zaev.

On je rekao i da se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, pre svega jer je orijentisana ka evroatlantskom putu i multietničkom društvu kao i ka održavanju dobrosusedskih odnosa i pozitivnih reformi.

- Dani su pred nama, videćemo - rekao je Zaev.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA - Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)