TRAGEDIJA: Ovo su mladići iz Bosne stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Gracu (FOTO)

N. ĐURIĆ

02. 11. 2021. u 20:06

DOLASKOM u Austriju i prepoznavanjem tela svojih najmilijih, potvrđene su crne vesti da su tri porodice iz Bosne i Hercegovine zavijene u crno pogibijom trojice mladića u teškoj saobraćajnoj nesreći u austrijskom gradu Gracu, saznaju „Novosti“.

ТРАГЕДИЈА: Ово су младићи из Босне страдали у тешкој саобраћајној несрећи у Грацу (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva/Facebook

I definitivno, nastradali su Đorđe R. (22) iz Prnjavora, Boris B. (27) iz Prijedora i Faris S. (23), koji je državljanin Slovenije, ali je rodom iz Sarajeva.

Kako je „Novostima“ potvrđeno, porodice su se na poziv austrijeske policije i vlasti obrele u Austriji, radi prepoznavanja i zvanične identifikacije poginulih.

Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Grac, tragedija se dogodila između subote i nedelje oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil, u kome su se nalazila trojica mladića, sletio je s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu.

Prema pisanju austrijskih medija, jedno telo prilikom sletanja u vodu ispalo je iz automobila.

-Policija je angažovala ronioce i rečne spasioce, ali se spasavanje zbog struje i položaja vozila pokazalo vrlo teškim. Prilikom izvlačenja vozila iz vode korištena je dizalica, a u automobilu su bila zarobljena dvojica mladića. Usledila je potraga za trećim mladićem, koji je bio ispao iz vozila-saopštili su austrijski mediji.

Ronioci su naknadno na području nesreće iz Mure tokom popodneva izvukli telo 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je najverovatnije u nesreći bio izbačen iz automobila.

Zasad nisu poznate okolnosti pod kojima se desila ova tragedija, a policija istragom i uviđajem nastoji da utvrdi tačan uzrok.

Nakon izvršene identifikacije, ali i obdukcije i okončanja uviđaja, porodice će organizovati prevoz tela iz Austrije i sahranu svojih nastradalih.

TRAGEDIJA POTRESLA REGION

SAMO nekoliko časova ranije pre nego što će skončati svoje mlade živote, trojica mladića iz BiH su na društvenim mrežama objavili zajedničku fotografiju.

Njihovi najmiliji se srceparajućim porukama na društvenim mrežama opraštaju od žrtava ove užasne tragedije koja je, osim RS i BiH, odakle su zlosrećni mladići, potresla i šokirala i druge prostore regiona.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)