NEMA KONCERTA ZBOG VUKOVARA: Na zahtev gradonačelnika Vinkovaca odložen nastup Radeta Šerbedžije

Jurica Kerbler, od stalnog dopisnika Zagreb

28. 10. 2021. u 13:13

KONCERT Radeta Šerbedžije u Vinkovcima, koji je trebao da bude organizovan u sklopu Filmskog festivala glumca odložen je za decembar.

НЕМА КОНЦЕРТА ЗБОГ ВУКОВАРА: На захтев градоначелника Винковаца одложен наступ Радета Шербеџије

Foto ATA Images

Razlog je intervencija gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića iz HDZ-a, koji smatra da datum koncerta "nije bio odgovarajući".

- Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, niko ispred grada Vinkovaca nije razgovarao sa Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u sedmici kada se prisećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj istoriji, kada u miru i sa pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja - napisao je gradonačelnik na Fejsbuku.

- Smatram da zbog svih onih koji u novembru dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primereno.

Sam Šerbedžija je takođe na društvenim mrežama pojasnio da su ga zvali organizatori Filmskog festivala glumca u Vinkovcima da održi koncert 15. novembra i da je pristao.

- Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji uvek u mom životu ima posebno mesto i značaj - tvrdi slavni glumac.

Koncert je odmah bio rasprodan, ali i otkazan.

- Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osetljivosti tematskih manifestacija te sedmice u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem sa takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom.

Šerbedžija kaže da njegove pesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i da nikoga ne mogu da povrede. Organizatori su ga zamolili da održi koncert u decembru i Šerbedžija je pristao.

- Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele da dođu na moj koncert. Uostalom, kao što je zadatak lekara da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo pozorišne predstave i ponekad pevamo svoje pesme.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: KEMAL MONTENO: Kroz pesmu najavio večni odlazak, ispraćen je aplauzom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri