JASNA PORUKA IZ MOSKVE: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u Bosni i Hercegovini!

Novosti onlajn

25. 10. 2021. u 21:52

RUSIJA je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih spolova Rusije.

ЈАСНА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Недопустива демонизација српског народа у Босни и Херцеговини!

Foto: Piksabej

- Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u Bosni i Hercegovini. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu - navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

- Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti - dodali su u MIP Rusije.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna