OTAC MONSTRUM SMEŠTEN NA PSIHIJATRIJSKO ODELJENJE: Prebačen je u zatvorsku bolnicu - pokušao da ubije i sebe

Novosti online

06. 10. 2021. u 10:38

HARALD Kopic, otac koji je ubio svoje troje dece, a zatim pokušao da ubije sebe, nije više u Remetincu - prebačen je u zatvorsku bolnicu.

ОТАЦ МОНСТРУМ СМЕШТЕН НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ОДЕЉЕЊЕ: Пребачен је у затворску болницу - покушао да убије и себе

Foto: Fejsbuk/Harald Kopitz

Kako piše Jutarnji list, smešten je na psihijatrijsko odeljenje. Sam je u sobi i sve vreme je pod nadzorom lekara i pravosudnih policajaca. Snima ga kamera.

Podsetimo, Kopic je krajem septembra u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje dece, a zatim je pokušao da ubije i sebe. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja dela, kako ne bi uticao na svedoke i zbog izuzetno teških okolnosti dela za koja ga sumnjiče.

Istraga je proglašena tajnom zbog toga što su žrtve deca. Kopicov advokat po službenoj dužnosti najavio je žalbu na određivanje istražnog zatvora.

Tužilaštvo je nakon ispitivanja Kopica i pokretanja istrage izvestilo da ga tereti za tri kaznena dela teškog ubistva, jer je "lišio života svoje troje dece sa predumišljajem".

- Kopic je relativno stabilnog psihičkog stanja - rekli su u ovoj ustanovi.

Kopicov advokat po službenoj dužnosti Marko Ivica rekao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv Kopica tužilaštvu podnela kaznenu prijavu, da je njegov klijent relativno stabilnog psihičkog stanja.

- Moj klijent, koga branim po službenoj dužnosti, kratko je izneo svoju odbranu, odnosno branio se ćutanjem. Pročitana mu je poruka o pravima, a on je relativno stabilnog psihičkog stanja - rekao je ranije advokat. Ipak, čini se da se situacija promenila, jer je prebačen u zatvorsku bolnicu.

Ivica je najavio da se očekuje medicinsko veštačenje kojim će se utvrditi Kopicovo psihofizičko stanje u trenutku izvršenja kaznenog dela.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO:

KRAJ DRAME: Savladan muškarac koji je pucao po Ustaničkoj ulici

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024