MAĐARSKA POLICIJA STIMULIŠE BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU: Nagrade za vozače koji poštuju ograničenje brzine

Tanjug

09. 08. 2021. u 12:14

MAĐARSKA policija pokreće aplikaciju koja će nagraditi vozače koji voze u okviru propisanih ograničenja brzine.

МАЂАРСКА ПОЛИЦИЈА СТИМУЛИШЕ БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ: Награде за возаче који поштују ограничење брзине

Foto: EPA

Korisnici OBBPoint aplikacije će dobijati bodove, ukoliko redovno voze po pravilima, te će kasnije moći da ih iskoriste za popuste i poklone u prodavnicama i kod različitih dobavljača usluga, prenosi sajt Pluton Logistics.

Na osnovu koordinata lokacije, softver zna koja ograničenja brzine važe za datu rutu, a ažuriraće se redovno kako bi mogao da identifikuje periodična ograničenja.

Ne smatra se prekršajem ako neko na kratko prekorači maksimalnu brzinu u kratkom periodu, na primer da pretekne drugo vozilo, pod uslovom da vozač nakon završenog manevra uspori do ograničenja brzine.

Uz OBBPoint bodove mogu sakupljati ne samo odrasli, već i deca koja putuju automobilom ili druga odrasla osoba koja putuje pored vozača. Sistem je dizajniran za pokretanje aplikacije na dva telefona paralelno u vozilu.

Deca koja koriste verziju aplikacije dizajniranu za njih mogu da biraju različite likove (detektive, policajce…), a mogu i da se međusobno takmiče i porede rezultate.

Program predviđa i da će sami vozači moći da se takmiče - na osnovu bodova prikupljenih u redovnom saobraćaju, igrači će dobiti titule, te će se potom izvlačiti nagrade među onima istog ranga.

U ovoj igri će moći da se osvoji vredan telefon ili čak automobil. Mađarska policija ističe da ne postoje pravne prepreke za ovaj lojaliti program, kao i da se kroz OBBPoint neće prikupljati podaci o vozačima i vozilima, te da ovo nije zvaničan sistem za merenje i kontrolu brzine.

Aplikacija se, naravno, može uključiti i isključiti u bilo kom trenutku. OBBPoint App će biti besplatna i postojaće IoS i Android verzije. Lansiranje se očekuje u narednim danima, odnosno u prvoj polovini avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVA PROVOKACIJA IZ HRVATSKE - PLENKOVIĆ: Srbija pravi korake unazad u izgradnji pomirenja