ĆAMIL DURAKOVIĆ PROGONI NOVINARE: Podneo krivičnu prijavu protiv Srbina koji je razbio manipulacije o broju žrtava u Srebrenici

Novosti online

28. 07. 2021. u 18:22

PREDSEDNIK Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ ПРОГОНИ НОВИНАРЕ: Поднео кривичну пријаву против Србина који је разбио манипулације о броју жртава у Сребреници

Foto: Printskrin

Ćamil Duraković je dokument koji je poslao Tužilaštvu objavio na Fejsbuku napisavši da je ovo njegova prva krivična prijava zbog negiranja izmišljenog genocida u Srebrenici.

Meta Durakovića je Branimir Đuričić, novinar RTRS-a i predstavnik udruženja novinara iz Republike Srpske koji je otvoreno razbijao manipulaciju brojem žrtava u Srebrenici.

Tužilaštvo BiH već je formiralo nekoliko predmeta za negiranje izmišljenog genocida na osnovu prijava građana.

Visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo je izmene Krivičnog zakona BiH prema kojim je za negiranje nepostojećeg genocida i raznih zločina sa prostora Bosne i Hercegovine moguće dobiti od tri meseca do pet godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna