PITANJE NA KOJE SARAJEVO NEMA ODGOVOR: Dodik direktno u metu - Zašto niko ne proglasi dan žalosti kad su u pitanju srpske žrtve? (VIDEO)

Novosti online

07. 07. 2021. u 20:50

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pitao je na RTRS zašto niko ne proglasi dan žalosti u BiH kad su u pitanju srpske žrtve.

ПИТАЊЕ НА КОЈЕ САРАЈЕВО НЕМА ОДГОВОР: Додик директно у мету - Зашто нико не прогласи дан жалости кад су у питању српске жртве? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ilustracija

- Kako hoće da proglase dan žalosti za Srebrenicu 11.jula, a zašto ne proglase dan žalosti kada obeležavamo parastos u Bratuncu, zašto nema dana žalosti u BiH kada obeležavamo Jasenovac ili kada odlazimo u Broda na Drini gde je ubijeno 6.000 Srba. Ili zašto nisu proglasili dan žalosti kada smo osveštavali novu crkvu posvećenu prebilkovačkim mučenicima - naveo je Dodik.

Milorad Dodik je rekao da Ministarstvo inostarnih poslova neće biti korišćeno za potrebe dolaska stranih delegacija, te da smatra da muslimani na ovakav način omalovažavaju svoje žrtve.

Dodik je zatražio od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji ministra spoljnih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da se 11. jula zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)