MESTO OKUPLJANJA, POVRATKA I OPSTANKA SRBA: Prva kancelarija SNSD otvorena u Federaciji BiH (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

25. 06. 2021. u 19:42

NOVOM Gradu kod Odžaka u Fedreaciji BiH danas je svečano otvorena i osveštana prva kancelarija SNSD u Posavskom kantonu.

МЕСТО ОКУПЉАЊА, ПОВРАТКА И ОПСТАНКА СРБА: Прва кaнцeлaриja СНСД отворена у Фeдeрaциjи БиХ (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Kako je rečeno kancelarija će služiti u prvom redu za realizacija aktivnosti SNSD-a u Odžaku i kantonu. Osim toga Kancelarija ima prioritetne zadatke da podstiče povratak Srba na svoja ognjišta ala i da se brine kroz razne projekt o poboljšanju standarda Srba koji su se vratili.

- Kancelarija će isključivo služiti za pomoć u stvaranju boljih životnih uslova srpskom stanovništvu koje se vratilo nas prostor opštine Odžak. Planiramo realizaciji niza projekata iz sredstava koja ćemo dobiti iz Vlade RS, imamo obećanje i iz Srbiji kao i od vlasti Federacije BiH. Naš rad se neće zasnivati samo na opštini Odžak nego ćemo delovati na teritoriji celog Posavskog kantona.- rekao je Damir Ivetić predsednik Opštnskog odbora SNSD u Odžaku.

Od novembarskih izbora Srbi povratnici na teritoriji opština Odžak i Domaljevac prvi put imaju svoje odbornike u Opštinskim većima. U Domaljevcu je Danica Pejića a u Odžaku Damir Ivetić. Srbi imaju i jedan broj svojih predstavnika u Parlamentu Federacije BiH.

- Ove kancelarije ćemo otvarati širom Federacije i iako su stranačke imaju višestruku ulogu. Pored širenja i jačanja naše partije u Federaciji BiH, one imaju i opštu podršku našem narodu za opstanak i ostanak na vekovnim srpskim ognjištima - naglasio je Goran Broćeta, delegat u Domu naroda parlamenta Federacije BiH.

Velibor Živojević, podpredsednik Opštinskog veća grada Mostara, smatra da je učinjen veliki napredak i podstrek za Srbe koji su se vratili na ognjišta, a posebno za one koji razmišljaju da se vrate.

- Siguran sam da će ovakve kancelarije biti mesta okupljanja svih Srba ma kojoj partiji pripadali - zaključio je Živojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)