HRVATI NISU ZAINTERESOVANI ZA VAKCINACIJU: Komšije nesavesnošću ugrožavaju turističku sezonu

Tanjug

18. 06. 2021. u 16:57

- U HRVATSKOJ je pao interes građana da se vakcinišu i više nije realno da će se postići 50 posto vakcinisanosti stanovništva do 30. juna - izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

ХРВАТИ НИСУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Комшије несавесношћу угрожавају туристичку сезону

Foto: EPA

- Interes za cepljenjem je jako pao. Vakcinišite se! Minimum koji možemo učiniti je to, obezbedili smo dovoljne količine vakcina, neke zemlje imaju puno manje cepiva i ne mogu da vakcinišu sve. Molim sve da učine maksimalni napor da se ove brojke povećaju i da krenemo što pripremljeniji u turističku sezonu - rekao je Plenković u otvorenom delu sednice vlade.

Ukazujući na važnost imunizacije, Plenković je ponovo pozvao sugrađane i županijske zavode za javno zdravstvo, lekare i sve uključene u imunizciju da što više mobilizuju ljude i pozovu ih da se vakcinišu.

Rekao je da podaci govore da je do juče u Hrvatskoj vakcinisano prvom dozom 7.448 osoba, a drugom dozom 45.600.

- To nije dobro, po meni ako se ovakav trend nastavi nije realno da ostvarimo onih 50 posto procepljenih do 30. juna, što je šteta - poručio je Plenković.

Pozvao je građane da ne oklevaju i ukazao da je Hrvatska turistička zemlja, kao i da je vakcinacija najbolji način da se zaštite građani, kao i da će zemlja biti privlačnija i sigurnija za dolazak stranih turista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri