BISERINI DEJTONSKI "BISERI": Tri godine izbegavala poslanike pa doživela totalni debakl

S. Mišljenović

17. 06. 2021. u 07:45

POSLE tri godine ignorisanja, pred poslanicije Parlamenta BiH juče je izašla Bisera Turković, ministarka inostranih poslova i kadar SDA. Ali, sudeći po nastupu i odgovorima - bolje da nije!

БИСЕРИНИ ДЕЈТОНСКИ БИСЕРИ: Три године избегавала посланике па доживела тотални дебакл

Foto KLIKS

Turkovićeva je, naime, doživela debakl u raspravi sa poslanicom SNSD Sanjom Vulić i pokazala da ne zna šta je Dejtonski sporazum, a nije želje ni da demantuje navode da prednost u zaopošljavanju u diplomatskoj mreži imaju nosioci ratnih priznanja "Zlatni ljiljan", koje se dodeljivalo pripadnicima takozvane Armije BiH.

- Nazivate ovaj dom časnim, a tri godine se niste udostojili da ga posetite. To govori o vašem odnosu prema Parlamentu. Danas sam se uverila da niste imaginacija, već stvarno biće - poručila je Sanja Vulić, na čije pitanje o zapošljavanju ratnog kadra takozvane Armije BiH ništa nije porekla, pa ni to da je dvojici zaposlenika u Ministarstvu nudila da izaberu mesto ambasadora u zemlji u kojoj žele, jer su nosioci najviših ratnih priznanja.

Foto AVAZ

Bisera Turković

Umesto odgovora na pitanje koje joj je na sednici Parlamenta BiH postavila pomenuta poslanica SNSD, koje se tiče diskriminacije Srba i Hrvata u Ministarstvu inostranih poslova, Turkovićeva je govorila o statistici - ne pokušavajući da opovrgne navode koje je Vulićeva navela u pitanju.

- Mi se ne molimo istom Bogu. Armija BiH za mene nije takozvana - izjavila je Turkovićeva kojoj je zasmetalo što Vulićeva stalno koristi već rečeni termin.

A, Sanja Vulić je navela i to da je Bisera Turkovićeva 29. jula prošle godine u Kabinet primila dvojicu zaposlenika Ministarstva koji su - posle velikodušne ponude da, zbog ratnik zasluga na muslimanskoj strani, predstavljaju državu u inostranstvu - ipak odlučili da ostanu u BiH.

Foto: SNSD

Sanja Vulić

Vulićeva je rekla i da ministarku ne pita o statistici, koliko kojeg naroda je zaposleno u dipplomatskoj mreži BiH - što Bisera Turković uporno ističe - već zašto samo jedni imaju privilegije.

- Vi ste se na svojoj fejsbuk-stranici pohvalili da ste primili zaposlene koji su nosioci "Zlatnih ljiljana" takozvane Armije BiH i fotografisali ste sa njima. Ipak, ne znate da je " tragični sukob" definicija iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, pa me ćudi da ste na tako važnoj funkciji, obišli ste svet, a nisu vam poznate osnovne stvari - zaključila je Sanja Vulić.

DVE RAZLIČITE DRŽAVE

VULIĆEVA je poručila ministarki Turković da se "slaže sa njom da se ne slažu".

- Vi baštinite neku drugu BiH, a ja baštinim Dejtonsku BiH, jer samo ona ima mogućnost za opstanak i perspektivu. Žalosno je što nastupate sa ovolikom arogancijom, ali zahvaljujem Bakiru Izetbegović koji je rekao da će se postarati da Bisera Turković dođe na sednicu - poručila je poslanica SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!