KARAKTERISTIKE PREDSTAVNIKA ŠESTOG ZODIJAČKOG ZNAKA - DEVICE: Retrogradni Merkur do 15. septrembra će uticati na njih

Astrolog: Marina Jungić Milošević

24. 08. 2023. u 22:01

STIDLjIVI i duhoviti perfekcionisti

КАРАКТЕРИСТИКЕ ПРЕДСТАВНИКА ШЕСТОГ ЗОДИЈАЧКОГ ЗНАКА - ДЕВИЦЕ: Ретроградни Меркур до 15. септрембра ће утицати на њих

Foto: Free Images Pixabay

DEVICA deluje poslovno, na distanci, skeptična je i nepoverljiva, prilično zatvorena, mada voli društvo. Elegantna, uvek lepo obučena, na njoj sve izgleda otmeno, vodi računa o frizuri, čista, uredna, pedantna. I žene i muškarci rođeni u ovom promenljivom, zemljanom znaku su vrlo šarmantni i duhoviti. Devica je analitična, praktična, metodična, racionalna, u suštini stidljiva, obazriva i rezervisana. Krije kada je nezadovoljna, što je čest slučaj. Kritički nastrojena, sve primećuje, opaža nedostatke, ali ne kaže ništa, ako je ne pitaju. Perfekcionista, voli da podučava druge. Ima smisla za detalje, precizna. Kada nešto radi, to mora da bude savršeno. Nema previše jaku volju, ali je zato marljiva, vredna, odgovorna, pravdoljubiva. Ima spretne prste i smisla za manuelne poslove. U ljubavi priželjkuje uzbuđenja, ali je suviše zatvorena da bi pokazala strastveni deo svoje prirode. Privlače je čak i tajne romanse, mada u njima teško može opstati. Zaljubljuje se obično u partnere iz druge sredine, grada, države. Mana joj je što ume da sitničari, toliko da zamara. Često pati od kompleksa niže vrednosti, zna da bude usmerena na materijalno, ponekad više voli stvari nego ljude. Mada se često oseća kao žrtva porodice, retko privatni život podređuje karijeri. Elokventna, poseduje dar za jezike. Zanimanja koja joj odgovaraju su prevodilac, novinar, psiholog, modni dizajner, arhitekta, turistički vodič, trgovac. Odlično se snalazi i u uslužnim delatnostima, kao i u marketingu. Na zdravstvenom planu, pati od glavobolje, povišenog pritiska, srčanih tegoba, bolova u leđima i stomaku (crevni trakt). Ima osetljive disajne organe i probleme sa cirkulacijom, podložna je povredama (ruku, naročito šaka i ključne kosti), kao i depresiji.

RETROGRADAN DO 15. SEPTEMBRA

MERKUR, planeta mentalnog stanja, intelekta, logike, saobraćaja, biznisa, rodbine, koja vlada Devicom, već mesec dana prelazi preko tog, šestog zemljanog zodijačkog znaka, u kome će ostati sve do 4. oktobra. Ova planeta upravlja i karijerom Devica, a do sredine septembra će biti u retrogradnom hodu (prividnom hodu unazad, kada je zapravo najbliža Zemlji), što nas čini nervoznijim, podložnijim stresu, raspravama, rizičnim situacijama u saobraćaju. Zato treba izbegavati donošenje važnih odluka, sklapanje dogovora, potpisivanje ugovora, promenu posla, kupovinu kola, podizanje kredita. Čuvajte vredne sitnice, mobilne telefone, ključeve, platne kartice, pasoše, lična dokumenta. Mnoge SMS poruke i mejlovi mogu da završe na pogrešnim adresama. Ipak, to ne znači da odložimo sve poslove i odluke i čekamo da Merkur krene direktnim hodom. Samo budite oprezniji, tri puta merite, jednom secite. Od 3. do 10. septembra, Merkur će obrazovati konjunkciju sa Suncem u Devici i trigon sa moćnim Jupiterom u Biku, odličan aspekt za biznis, naročito u vezi sa nekretninama, građevinskim radovima, arhitekturom, dizajnom, a pogodan je i za sređivanje stambenog i poslovnog prostora. Ovo se osim na Device, odnosi i na Blizance, zatim, na Ribe i Strelce, koji mogu započeti saradnju sa ljubavnim ili poslovnim partnerom, dok Škorpije mogu zaraditi preko aranžmana sa prijateljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

NOVAK NA POPRAVNOM: Đoković prvog dana Rolan Garosa igrao meč za treće mesto na turniru u Ženevi