IZNAJMLJUJU MATERICU DA BI PREŽIVELE? Uznemirujući oglasi kruže na društvenim mrežama u Kolumbiji

Ивана Ковачић
Ivana Kovačić

02. 02. 2023. u 21:06

IZNAJMLjUJEM matericu, imam 22 godine i nemam decu - samo je jedan od oglasa koji se može naći na društvenim mrežama u Kolumbiji.

ИЗНАЈМЉУЈУ МАТЕРИЦУ ДА БИ ПРЕЖИВЕЛЕ? Узнемирујући огласи круже на друштвеним мрежама у Колумбији

Foto Shutterstock

Pronalaženje materice za iznajmljivanje u ovoj zemlji jednostavno je kao prodaja ili kupovina polovnog automobila preko interneta, jer mnoge mlade žene smatraju da nemaju drugog izbora da bi sastavile kraj s krajem.

Dvadesetdvogodišnja Meri, Venecuelanka koja danas živi u Kolumbiji, jedna je od žena koje već mesecima nude matericu preko interneta namenjenu roditeljima širom Južne Amerike, prenosi Bi-Bi-Si. Kao i kod većine žena koje se oglašavaju na platformama, njen motiv je uglavnom finansijske prirode.

- Započela sam s ovim kad sam se rastala od partnera. Bili smo zajedno skoro pet godina i imam dvoje dece - rekla je Meri. - I zato ovo radim da bih pomogla nekom paru da dobije dete, ali više da bih sebi pomogla ekonomski.

Neke žene ovu "uslugu" naplaćuju 12.000 dolara, a neke svega 4.000. Meri nije bila sigurna koliko treba da naplati. Videla je da cene variraju od 8.000 do 40.000 dolara, tako da se na kraju odlučila za ponude od 10.000 do 12.000 dolara.

Surogat majčinstvo je legalno u Kolumbiji, mada nije regulisano i cveta na osnovu ilegalne prakse.

BONUS VIDEO - ZNATE IH POD DRUGIM IMENIMA: Ovo su prava imena poznatih glumaca i pevača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri