RUSI I AMERIKANCI ZAJEDNO OSVAJAJU SVEMIR: Sprema se misija na "rusku planetu"

Tanjug

21. 11. 2021. u 08:27

RUSIJA i SAD su potvrdile nameru da organizuju zajedničku misiju na Veneru, saopštio je generalni direktor Roskosmosa Dmitri Rogozin.

РУСИ И АМЕРИКАНЦИ ЗАЈЕДНО ОСВАЈАЈУ СВЕМИР: Спрема се мисија на руску планету

Foto: AP

- Dogovorili smo se sa Amerikancima za zajedničku misiju na Veneru. Venera se tradicionalno smatra ruskom planetom. Sovjetska letelica je bila ta koja je sletela na nju - rekao je Rogozin.

On je dodao da će sada biti organizovana zajednička rusko-američka misija Venera-D.

Rogozin je objasnio da će zajednički rad pomoći da se ovaj zadatak pojednostavi što se tiče ekonomskog, tehnološkog i naučnog aspekta.

- Lakše je rešiti takva pitanja zajednički, koristeći talente naših naučnika, a istovremeno će biti i ekonomski jednostavnije i pouzdanije kada se radi o tehnološkim operacijama. Zbog svega toga su i SAD zainteresovane za ovo - zaključio je Rogozin.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TIH I RANJIV: Ovo je ubedljivo najstidljiviji horoskopski znak