USPELI SU! Svirajući Srpsko-ruski marš oborili Ginisov rekord! (VIDEO)

Tanjug

20. 11. 2021. u 23:45

VENECUELANSKA nacionalna organizacija omladinskih i dečijih orkestara, poznata kao "Sistem", postavila je novi Ginisov rekord za najveći orkestar na svetu, saopštila je danas vlada te zemlje.

УСПЕЛИ СУ! Свирајући Српско-руски марш оборили Гинисов рекорд!  (ВИДЕО)

Foto: Printksin

Prošle nedelje je oko 12.000 muzičara blizu deset minuta sviralo "Slovenski marš" Petra Iljiča Čajkovskog, u vojnoj akademiji u Karakasu, prestonici Venecuele, čime su oborili Ginisov rekord za najveći orkestar na svetu, koji je postavila Rusija pre dve godine u Sankt Peterburgu, kada je 8.097 muzičara zajedno sviralo, prenosi Rojters.

Ministar informisanja Venecuele Fredi Nanez i ruski ambasador u Karakasu Sergej Melik-Bagdašarov čestitali su danas muzičarima u obraćanju na državnoj televiziji.

"Sistem" čini oko 350.000 dece i omladinaca, koji sviraju u mreži od 180 orkestara, navodi Rojters.

"Slovenski marš" ili "Srpsko-ruski marš" je kompozicija inspirisana događajima iz Srpsko-turskog rata, 1876. godine, kada se veliki broj ruskih dobrovoljaca borio na strani Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba