ASTROLOŠKA tumačenja, u saznajnim vrednostima i naučnim dostignućima savremenog društva - neutemeljena su. Astrologija je pseudonauka, sa primarnom društvenom ulogom sistemski organizovane zabave.

srki

07.07.2021. 21:01

da astrologija nije nauka dovoljno govori podatak da astroloske karte polaze od cinjenice da je zemlja u sredistu sistema a da sve ostale planete kruze oko nje ukljucujuci i sunce jer su tako verovali stari narodi tj. osnivaci astrologije

Istina

07.07.2021. 21:58

Svaka cast dr Kuka, sve je istina što ste rekli. Mnogi takozvani astrolozi samo zabavljaju narod, a samim tim pojedine osobe koje još uvek veruju u to neće ili ne žele da pročitaju o ovome malo više kako bi videli istinu da je astrologija jedna velika laž.

Pop

08.07.2021. 08:50

Pošto je rad objavljen u zemlji koja je postojbina drevne astrologije i imala toliki publicitet, onda to u mnogome govori o sadržaju pisanog. Bilo bi dobro da je objavljen ceo rad, i da po iznetim dokazima autora, svoje odgovore tj. tumaćenja daju naši "eminentni astrolozi". Verujem da bi se narod lepo zabavljao, ali ga to nebi sprečilo, barem jedan deo, da svoju istinu vidi u kretanju npr. "retrogradne Venere" ka šestoj kući???

SuperElitni

08.07.2021. 10:27

Odlična teza profesora Kuke ide u prilog zdravorazumnim ljudima koji znaju da je horoskop samo jeftina zabava a ne slovo T u šolji kafe. Koji ne trčimo kod vračare da nam gasi ugljevlje ako piše da nas čeka paklen dan ili nedelja na ljubavnom planu.

Milomir Arsić

08.07.2021. 12:52

Autor je bio više nego jasan, publikujući svoj rad u ozbiljnom časopisu. Međutim, eksperti za publikacije "Treće oko", "Zona sumraka", "Šesto čulo"..... nesmetano varaju lakoveran narod, dok država sve vreme odbija da zakonski uredi ovo područje jeftinih manipulacija i prevara. Dokle ?