"KROKODIL U BARI" NAJBOLJI: U Matematičkoj gimnaziji održano finalno takmičenje "Pupinov izazov"

B.B.

06. 02. 2024. u 15:20

TIM „Krokodil u bari“ maturanta Matematičke gimnazije u sastavu Lena Perišić i Daniel Đurčilov pobednik je takmičenja "Pupinov izazov" održanog proteklog vikenda u Matematičkoj gimnaziji.

КРОКОДИЛ У БАРИ НАЈБОЉИ: У Математичкој гимназији одржано финално такмичење Пупинов изазов

Foto: Matematička gimnazija

 Drugo mesto osvojila je ekipa „Coder Dojo Timisoara“ u sastavu Andrei Soare i Daniel Hnatiuc, koji su dobili i specijalnu nagradu NVIDIA Jetson Nano 4 GB, a treći su bili  „Aleksandar i Nikola“, učenici prvog razreda Matematičke gimnazije u sastavu Aleksandar Vukojević i Nikola Kočović.

U finalu ovog međunarodno takmičenja su učestvovala  23 tima iz devet škola,  od kojih je devet ekipa došlo iz susedne Rumunije.  Pored  Matematičke gimnazije, nadmetali su se đaci ETŠ „Nikola Tesla“ iz Beograda i Pančeva, Šeste beogradske gimnazije, Računarske gimnazije, Mašinske škole iz Pančeva i Prve Beogradske gimnazije.

Foto: Matematička gimnazija

 

Do finala se došlo kroz niz radionica i jednim uvodnim ciklusom – Digitalnim Izazovom u proleće 2023. Bilo je uključeno više od deset škola iz Srbije i Rumunije i više od 80 učesnika.

Takmičenje  su otvorili i đake pozdravili direktorka Mirjana Katić ispred Matematičke gimnazije, Vladislav Petković koordinator projekta Pupinov Izazov i Jovica Milisavljević stručni saradnik projekta i nastavnik u Matematičkoj gimnaziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)