NAGRADE ZA NAJBOLJE PISMENE ZADATKE: Tradicionalno takmičenje Društva za srpski jezik i književnost Srbije

B.B.

28. 01. 2024. u 15:35

MATURANTI Filološke gimnazije Filip Ljubičić i Milica Marjanović, kao i Jovana Glišić, učenica trećeg razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Sopotu, napisale su najbolje školske pismene zadatke na takmičenju učenika srednjih škola iz književnosti.

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ПИСМЕНЕ ЗАДАТКЕ: Традиционално такмичење Друштва за српски језик и књижевност Србије

Foto: Profimedia

Oni su osvojili prvo mesto na takmičenju koje tradicionalno organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, u cilju usavršavanja pismenosti i podsticaja na svestranije i slojevito proučavanje književne umetnosti.

Da se radi o talentovanom piscima govori i podatak da je Filipov rad i na prošlogodišnjem takmičenju dobio prvu nagradu, dok je Milica osvojila drugo mesto. Za njihove uspehe zaslužna je ista profesorka Mirjana Stakić Savković, koja im predaje u školi.

BONUS VIDEO:

MANASTIR SVETOG PROROKA ILIJE KOD DERVENTE: Kako se odlazi po badnjak i šta običaji nalažu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024