SVEČANOST NA FILOZOFSKOM: Centar za američke studije obležio pet godina rada

B.B.

07. 01. 2024. u 11:44

CENTAR za Američke studije, naučna jedinica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, obeležio je pet godina rada.

СВЕЧАНОСТ НА ФИЛОЗОФСКОМ: Центар за америчке студије облежио пет година рада

Foto: Univerzitet u Beogradu

Svečanosti povodom jubileja prisustvovali su osnivači i saradnici Centra, rektor Vladan Đokić, dekan Danijel Sinani i ambasador SAD Kristofer Hil, koji je zahvalio na trudu naših istraživača i profesora da unaprede odnose dveju zemalja i ocenio da je Univerzitet u Beogradu izuzetno jaka institucija i verovatno jedna od najboljih visokoškolskih ustanova u Evropi. 

 Centar je nastao iz potrebe da se osnuje naučnoistraživačka ustanova koji bi se bavio istraživanjem političke, društvene i kulturne istorije Sjedinjenih Američkih Država i koji bi doprineo celovitom i sistematskom izučavanju njenog uticaja u savremenom svetu. Osnivač Centra za Američke studije je prof. dr Radina Vučetić, zajedno sa prof. dr Milanom Ristovićem, prof. dr Dubravkom Stojanović, prof. dr Nikolom Samardžićem, prof. dr Simonom Čupić, prof. dr Bojanom Žikićem i prof. dr Ognjenom Radonjićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024