NAGRADE KAO PODSTREK: Uručena priznanja najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu

S.B.

26. 12. 2023. u 15:07

U AMFITEATRU Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, danas su svečano uručene nagrade najboljim studentima u školskoj 2022/2023. godini, gde je za akademca bez premca proglašen Andrej Balaž, koji je sa “čistom desetkom“ završio studijski program Izvođačke umetnosti – modul Gudački instrumenti, podmodul Violina, Akademije umetnosti.

НАГРАДЕ КАО ПОДСТРЕК: Уручена признања најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

S.B.

 Mladi violinista, nosilac epiteta najbolji student Novosadskog univerziteta je naglasio da mu priznanje mnogo znači jer je, kako je rekao, pokazatelj da su rad i trud studenata podržani.

- Zahvalan sam na nagradi koja je i podstrek za budućnost, da nastavim u istom tempu- rekao je Balaž.

Dobitnici nagrada “Student generacije” u pojedinim nastavno-naučnim oblastima su najbolji diplomci Univerziteta, Natalija Nikolić, Prirodno-matematički fakultet (dobitnik nagrade Student generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka), Pavle Glušac, Fakultet tehničkih nauka (Student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka), Dunja Tomić, Ekonomski fakultet u Subotici (Student generacije u oblasti društvenih nauka), Sonja Rozental, Filozofski fakultet (Student generacije u oblasti humanističkih nauka), Andrej Balaž, Akademija umetnosti Novi Sad (Student generacije u oblasti umetnosti) i Angelina Vlaški, Medicinski fakultet Novi Sad (Student generacije u oblasti medicinskih nauka).

- Nagradu možda svako ne sanja, ali kada ona dođe na kraju studija, potvrđuje da je rad i trud prepoznat i lično mi predstavlja veliku satisfakciju- kaže Angelina Vlaški, koja je Medicinski fakultet završila sa ocenom 10.- Najviše me interesuje oblast onkologije i smatram da smo onkološkim pacijentima najviše potrebni i izvesno je da ću tome posvetiti deo svog profesionalnog života.

Na svečanosti su uručena i Priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima, čiji su dobitnici studenti Akademije umetnosti, Igor Dalagija, Anja Riđešić, Boško Stojadinović, Danica Šarunac, Ermin Ašćerić i Teodora Todorović, zatim studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Jelena Tasić, Ivan Dela Kroče, Katarina Orlović, Miloš Samardžić i Željana Blagojević, kao i Milana Čugalj sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Bogdan Drašković sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Nagrade na osnovu odluke Senata Univerziteta u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, uručio je profesor dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

- Nagrađeni studenti su naš ponos, korisni članovi društva, postigli su ogroman rezultat i potrebno je hrabriti ih da nastave u interesu još boljeg društva, jer će oni u budućnosti da vode narod i ovu zemlju- rekao je profesor dr Madić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana