NAJBOLJI TIM IZ KRALJEVA: Takmičenje u programiranju na Fakultetu organizacionih nauka

B.B.

22. 12. 2023. u 13:13

EKIPA učenika iz ESTŠ „Nikola Tesla” u Kraljevu pobednik je takmičenja "Hakaton" za srednjoškolce koji je, već po tradiciji, organizovalo Udruženje studenta informatike na Fakultetu organizacionih nauka.

НАЈБОЉИ ТИМ ИЗ КРАЉЕВА: Такмичење у програмирању на Факултету организационих наука

Foto: Fakultet organizacionih nauka

Programersko takmičenje namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije okupilo je najuspešnijih devet timova iz Kraljeva, Niša, Loznice, Novog Sada, Jagodine i Beograda koji su tokom dvadeset i četiri sata radili na razvoju softverskog rešenja.

Pobednički tim Class razvio je rešenje pod nazivom QuizzyGo. Primenom različitih tehnologija, oni su uspeli da kreiraju veb-sajt koji korisnicima omogućava da otkriju znamenitosti mesta u kojem se nalaze, kao i da saznaju više o njima. Pred žirijem se ovo rešenje istaklo usled svog visokog kvaliteta pri korišćenju mnogobrojnih tehnologija, te su jednoglasno doneli odluku.

Drugoplasirani i trećeplasirani tim su bili đaci iz Gimnazije „Bora Stanković” u Nišu i Zemunske gimnazije.

Zadata tema -  "Razvoj digitalnog rešenja za unapređenje doživljaja i pogodnosti putovanja" pružila je širok spektar ideja koje su timovi učenika u ograničenom vremenu oblikovali u gotov softver.

Izuzetno oštra konkurencija postavila je veoma težak zadatak pred žiri koji su činili doc. dr Dušan Džamić, asistent Tamara Naumović i suosnivači kompanije Fiscal Solutions.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!