OBELEŽILI 55 GODINA POSTOJANJA: Svečana akademija na Fakultetu političkih nauka

B.B.

15. 11. 2023. u 11:37

FAKULTET političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu svečanom akademijom obeležio je 55. godišnjicu postojanja.

ОБЕЛЕЖИЛИ 55 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Свечана академија на Факултету политичких наука

Foto: Fakultet političkih nauka

 Čestitajući svim kolegama, dekan prof. dr Dragan Simić rekao je da se diplomci FPN nalaze na važnim pozicijama u politici, medijima, diplomatiji i oblasti socijalnog rada, što je pokazatelj kvaliteta studijskih programa.

- Uvek ima noviteta, a to je pre svega odnos sa tržištem rada i naše nastojanje da prilagodimo nastavne programe tako da oni koji završe naš fakultet, bilo da je reč o novinarima, komunikolozima, diplomatama ili socijalnim radnicima, što pre i što uspešnije mogu stečena znanja da primene u praksi - istakao je profesor Simić.

U ime rektorskog kolegijuma Univerziteta u Beogradu veliki jubilej čestitao je prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Ratko Ristić:

- Treba znati da kada je osnovan FPN, u tadašnjoj Jugoslaviji bio je prva naučno-obrazovna institucija iz domena politikologije. Za ovih 55 godina rada fakultet je dao veliki broj ljudi koje prepoznajemo u našem javnom životu, ne samo u politici, već i u diplomatiji, novinarstvu, komunikacijama, socijalnom radu, i to je potvrda vašeg uspeha - istakao je prorektor Ristić.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu počeo je sa radom 1968. godine prerastanjem iz Visoke škole političkih nauka u fakultetsku ustanovu. Danas je Fakultet političkih nauka moderna i jedinstvena obrazovno-naučna ustanova u Srbiji, usmerena na obrazovanje i istraživanje u oblasti politikologije, međunarodnih studija, novinarstva i komunikologije, socijalne politike i socijalnog rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)