FDU OBELEŽAVA 75 GODINA POSTOJANJA I RADA: Pred gledaocima studentske predstave

Lj.B.

08. 11. 2023. u 11:24

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, institucija koja već decenijama školuje umetnike i umetnice, filmske i pozorišne stvaraoce, ove jeseni slavi svoj 75. rođendan.

ФДУ ОБЕЛЕЖАВА 75 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА: Пред гледаоцима студентске представе

Foto: Z. Jovanović

- U to ime, mi smo pripremili bogat program koji prikazuje kako istoriju ove ustanove i svih važnih ličnosti koje su je pohađale, tako i radove novih, mladih generacija umetnika i umetnica - rekla je Mirjana Nikolić, redovna profesorka FDU.

Do 11. novembra u nekoliko prostora na Fakultetu, održaće se prvi u nizu program, pod nazivom "Šoukejs FDU".

- Tom prilikom, biće upriličene brojne predstave, filmovi, kao i tribina, izložba i javno čitanje, nastali u produkciji Fakulteta, a kao deo nastavnog procesa svih departmana - rekla je Nikolić.

Posetioci će u okviru ovog petodnevnog programa imati priliku da vide selekciju i prezentaciju najboljih projekata koje su studenti i studentkinje, zajedno sa profesorima, realizovali u prethodnoj školskoj godini.

- Na taj način, ohrabruje se i afirmiše rad budućih umetnika i umetnica, a, takođe, predstavljaju se i nove umetničke prakse, kao dokaz da Fakultet dramskih umetnosti prati svetske trendove iz oblasti izvođačkih i audio-vizuelnih umetnosti, ali i postavlja standarde na ovim prostorima - rekla je profesorka Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!