LIDER U IT ŠKOLOVANJU: Fakultet organizacionih nauka proslavio 54 godine od osnivanja

B.B.

06. 11. 2023. u 10:48

SVEČANOM akademijom Fakultet organizacionih nauka proslavio je 54 godine od osnivanja i 52 godine od početka rada, tokom kojih je stekao ugled vodeće i referentne nastavno-naučne institucije u oblasti informacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije.

ЛИДЕР У ИТ ШКОЛОВАЊУ: Факултет организационих наука прославио 54 године од оснивања

Foto: Fkultet organizacionih nauka

 Uz zahvalnost gostima koji su došli, dekan prof. dr Milan Martić je naveo da je  specifičnost FON-a što ga nije osnovala akademska zajednica već privreda koja je prepoznala potrebu za obrazovanjem stručnjaka koji će upravljati organizacionim i drugim sistemina i biti nosioci razvoja i promena.

- FON je uvek korektno sarađivao sa Vladom Republike Srbije i  ponosni smo na novu zgradu fakulteta koju nam je obezbedila Vlada Srbije - rekao je Martić. -  U prethodnih 5 godina FON imao izuzetno uspešnu saradnju sa Ministarstvom prosvete na projektima digitalizacije u obrazovanju, a počela je saradnja sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom informisanja i telekomunikacija započeo saradnju na nekoliko značajnih projekata. 

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je naglasila da  povećanje kvaliteta visokog obrazovanja predstavlja jedan od strateških ciljeva Srbije.

- Fakultet organizacionih nauka je pravi primer kako se školovanjem stručnih kadrova u oblasti menadžmenta, informacionih sistema i tehnologija i upravljanja kvalitetom doprinosu razvoju zemlje - rekla je ministarka. -   FON je poznat i po uspesima svojih studenata. Uverena sam da će vaši rezultati u narednom periodu biti još bolji i da ćete uuduće nastaviti da svojim znanjem osvajate svet.

Foto: Fkultet organizacionih nauka

 

Dr Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija je istakao i saradnju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu sa FON-om, gde studenti u okviru Nacionalnog centra za IT kompetencije, dobijaju priliku za praksu, dalje usavršavanje, rad sa najsavremenijim tehnologijama i opremom u kancelariji i državnim data centrima, pa i kasniju mogućnost zaposlenja.

- Pored vrhunskog obrazovanja, izvrsnosti u naučno-istraživačkom radu i intenzivne međunarodne naučne i privredne saradnje, Fakultet se prilagođavao potrebama društva i potrebama tržišta što je rezultiralo njegovom prepoznatljivošću i liderstvom u oblasti informacionih sistema i tehnologije, menadžmenta, operacionih istraživanja i upravljanja kvalitetom - rekao je  prof. dr Dejan Filipović,  prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu. - Fenomen FON-a, kada je u pitanju interesovanje i upis na fakultet je nastavljen i ove godine, kao i prethodnih nekoliko godina. Za FON ne važi što demografski imamo manje dece, koji završavaju srednje škole i gimnazije, konkurencija privatnih fakulteta praktično ne postoji, problema sa prostorom za izvođenje nastave nema, a očigledno ni sa visinom školarina, jer su svi kapaciteti i na budžetskim i samofinansirajućim mestima popunjeni do poslednjeg mesta u prvom junskom upisnom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!