NASTAVNA BAZA BUDUĆIH LEKARA I STOMATOLOGA: Kliničko bolnički centar Zvezdara obeležio 80 godina

Lj.B.

27. 10. 2023. u 12:32

HIRURŠKA klinika „Nikola Spasić” Kliničko bolničkog centra Zvezdara obeležila je 80 godina rada svečanošću u Istorijskom muzeju Srbije.

НАСТАВНА БАЗА БУДУЋИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА: Клиничко болнички центар Звездара обележио 80 година

univerzitet u beogradu

O dosadašnjim uspesima i planovima za budućnost govorio je prof. dr Petar Svorcan, direktora KBC i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Gradska bolnica, kako se ustanova ranije zvala, sada je i nastavna baza Medicinskog i Stomatološkog fakulteta UB, a u planu je i izgradnja nove zgrade površine 20.000 kvadratnih metara.

Na značaj koji ima Hirurška klinika i doprinos njenog direktora profesora dr Aleksandra Karamarkovića, ukazala je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić i podsetila na znamenitog zadužbinara Nikolu Spasića, čije dobročinstvo ne sme da se zaboravi.

Gostima su se obratili dekan Stomatološkog fakulteta prof. dr Aleksa Marković i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić. Njima su povodom jubileja uručena priznanja, kao i drugim istaknutim ličnostima, predstavnicima institucija, zaposlenima i kolegama u penziji, za postignute rezultate i podršku u radu Hirurške klinike „Nikola Spasić” KBC Zvezdara.

Zahvaljujući na priznanju i svim postignućima Gradske bolnice od osnivanja do danas, rektor je istakao da ova po druga veličini zdravstvena ustanova i Srbiji, baštini znanje brojnih profesora našeg Univerziteta, od osnivanja do danas, kada brine o zdravlju pola miliona Beograđana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?