NA FONBOARDINGU OČEKUJU SE 700 STUDENATA: Zapošljavanje studenata u digitalnom okruženju

Lj.B.

09. 10. 2023. u 11:43

Prodekan za strateški razvoj i saradnju sa privredom Fakulteta organizacionih nauka (FON) Marko Mihić, izjavio je da se očekuje da će na ovogodišnjem sastanku predstavnika privrede i studenata tog fakulteta "FONBoarding"učestvovati direktno više od 700 studenata. Drugi FONBoarding održava se danas i sutra na FON-u od 10 do 16.30 časova.

НА ФОНБОАРДИНГУ ОЧЕКУЈУ СЕ 700 СТУДЕНАТА: Запошљавање студената у дигиталном окружењу

Foto: Milena Anđela

"FONBoarding je centralni korporativni događaj našeg fakulteta koji se održava jednom godišnje. Prošle godine je bio pilot projekat, a ove godine smo ga uvrstili u stalnu listu događaj sa namerom da povežemo studente i privredu", kazao je Mihić.

On je naglasio da je cilj ovoj projekta da se kreira jedno stimulativno okruženje gde će potencijali studenata u oblasti naučno istraživačkog rada, privrede, poslovnog okruženja, kao i tehologija dođu do potpunog izražaja.

Mihić je najavio da će tokom dva dana koliko traje ovaj događaj, biti organizovan veoma bogat program i da će pored sajamskog nastupa, odnosno prikaza kompanija i njihovih mogućnosti za zaposlenje i praksu studenata biti održana i nekoliko panela posvećena zapošljavanja studenata posebno u digitalnom okruženju i pod uticajem veštačke inteligencije.

"Imaćemo i stimulaciju razgovora za posao, jer je to često problem mladih kako da se postave pred menadžerima velikih kompanija. Ideja je da se oni u jedan na jedan okruženju oslobode treme i straha i pokazu svoj pun potencijal", kazao je Mihić.

Kako je naglasio, posebno intersantan će biti "čelendž izazov" koji će podrazumevati da pet domaćih i stranih kompanija daju poslovnie izazove na koje studenti treba da spreme odgovore u 15-tak minuta prezentacije u oblastima finansija, marketinga, informacionih tehnologija, digitalizacije, upravljanja ljudskim resursima ili kvaliteta.

"Za učešće na ovogodišnjem FONBoardingu prijalvio se veliki broj studenata, procene su da ih je oko 20 odsto više nego prošle godine kada ih je bilo oko 500. Sada se očekuje da će ih biti oko 700 aktivnih", rekao je Mihić.

On je dodao da svi oni studenti koji ne mogu biti fizički prisutni imaće mogućnost da se prijave preko digitalne FONBoarding platforme preko koje će moći da pristupaju raznim informacijama od kompanija koje će im biti od koristi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)