VLADA USVOJILA KVOTE - NA BUDŽETU 17.822 BRUCOŠA: Na doktorskim studijama 169 mesta više za školovanje o trošku države

B.B.

16. 06. 2023. u 15:57

U PRVU godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, osnovnih akademskih i integrisanih studija na univerzitetima i fakultetima u njihovom sastavu, čiji je osnivač Republika, na teret budžeta biće upisano 17.822, odlučila je Vlada Srbije.

ВЛАДА УСВОЈИЛА КВОТЕ - НА БУЏЕТУ 17.822 БРУЦОША: На докторским студијама 169 места више за школовање о трошку државе

Foto: Milena Anđela

O trošku države na master studijama školovaće se 6.618 diplomca, a u prvu godinu doktorskih studija biće upisana 954 akademca, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 169 studenata.

Akademije i visoke škole strukovnih studija, čiji je osnivač Republika, podeliće 4.721 besplatni indeks. Iz državne kase će se finansirati 126 studenata u prvoj godini studijskih programa master strukovnih studija na državnim akademijama i visokim školama strukovnih studija.

U skladu sa zakonom, autonomijom univerziteta i dozvolom za rad, svaka visokoškolska ustanova donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata.

Na osnovu poverenih poslova Autonomna Pokrajina Vojvodina posebno donosi odluke o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih i master strukovnih studija, osnovnih i master akademskih studija, integrisanih akademskih studija i doktorskih studija koji se finansiraju iz budžeta pokrajine na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona