NAUČNA SARADNJA.: Mašinski fakultet posetila akdemska delegacija iz Graca

B.B.

21. 05. 2023. u 21:17

DELEGACIJA prestižnog Tehničkog univerziteta u Gracu i Fakulteta za mašinstvo i ekonomske nauke, koju su predvodili prorektor, prof. dr Stefan Forbah i dekan prof. dr Franc Has, posetila je Mašinski fakultet u Beogradu i sa rukovodstvom razgovarala o mogućim vidovima saradnje u oblasti obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

НАУЧНА САРАДЊА.: Машински факултет посетила акдемска делегација из Граца

Foto: Mašinski fakultet

Visoku akademsku delegaciju primio je dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, a sastanku su prisustvovali su i članovi dekanskog kolegijuma Mašinskog fakulteta, prodekan za nastavu, prof. dr Marko Miloš i prodekan za naučno-istraživački rad, prof. dr Dragoslava Stojiljković.

Na sastanku su predstavljene najvažnije nastavne i naučno-istraživačke aktivnosti Mašinskog fakulteta, a sagovornici su se saglasili da postoje velike mogućnosti i obostrani interes za uspostavljanje bliže saradnje Mašinskog fakuleta u Beogradu sa Fakultetom za mašinstvo i ekonomske nauke u Gracu i njegovim naučno-istraživačkim institutima.

Delegaciju Tehničkog univerziteta u Gracu i njihove domaćine, dekana i članove Dekanskog kolegijuma Mašinskog fakulteta primili su rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić i prorektor, prof. dr Ratko Ristić.

Tom prilikom potpisan je Sporazuma o akademskoj saradnji između Univerziteta u Beogradu – Mašinskog fakulteta i Tehničkog univerziteta u Gracu – Fakulteta za mašinstvo i ekonomske nauke, koji  otvara prostor za intenziviranje i konkretizaciju saradnje između visokoškolskih ustanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili