NOĆ U BIBLIOTECI: Tradicionalna manifestacija u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji

B.B.

21. 05. 2023. u 16:56

TRADICIONALNA manifestacija "Noć u biblioteci" u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji biće održana u četvrtak, 25. maja, sa početkom u 18 časova.

НОЋ У БИБЛИОТЕЦИ: Традиционална манифестација у Тринаестој београдској гимназији

Foto: Trinaesta beogradska gimnazija

Tema ovogodišnje manifestacije je "Zagađenje i očišćenje". Vodeća zamisao je što potpunije upoznavanje sa različitim dimenzijama i oblicima ugrožavanja prirode, kulture i društva, kako se hrabro suočiti sa tim problemima, kako podići ekološku i građansku svest, prevazići tekuće poteškoće i ponuditi mladima šansu da grade jedan humaniji i čistiji svet, stalno inspirisani besmrtnom drevnom filozofskom idejom da se čovekom ne rađamo već čovekom postajemo.

Za maturante, ostale učenike i sve goste pripremljen je raznovrstan program koji su osmislili đaci i nastavnici ove gimnazije. Tokom mafestacije čije trajanje je planirano do posle ponoći predviđeni su i muzički nastupi, a sve učesnike očekuje posluženje i već po tradiciji - torta.

"Noć u biblioteci" se u Trinaestoj gimnaziji održava od 2013. godine. Prošle godine tema je bila humor i satira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)