SKUP MLADIH NAUČNIKA: Počelo Svetsko prvenstvo istraživačkih radova učenika

B.B.

10. 04. 2023. u 15:16

U BEOGRADU je počelo Svetsko prvenstvo istraživačkih radova mladih naučnika koje će trajati do 14. aprila. Domaćini prestižnog skupa su Centar za talente "Beograd 2" , kao i Dom učenika "Patrijarh Pavle" gde će učenici biti smešteni.

СКУП МЛАДИХ НАУЧНИКА: Почело Светско првенство истраживачких радова ученика

Foto: Privatna arhiva

Posle dve godine onlajn takmičenja zbog pandemije, najbolji mladi naučnici iz celog sveta će se okupiti u našoj prestonici.

Prema rečima Nikole Srzentića, direktora Centra za talente "Beograd 2", svoja istraživanja će predstaviti više od 80 osnovaca i srednjoškolaca iz 14 zemalja. Najviše radova biće prezentovano iz oblasti prirodnih nauka. Gosti iz inostranstva će, pored takmičarskog dela, imati priliku da posete i neke od znamenitosti glavnog grada - Botaničku baštu "Jevremovac", spomenik Neznanom junaku, Avalski toranj, Muzej "Nikole Tesle".

Centar za talente "Beograd 2" se slobodno može nazvati rasadnikom mladih naučnika. Od 2012 . godine kada je osnovan, oni su osvojili više od sto medalja. Centar ima oko 1.000 članova, učenika sedmog i osmog razreda i srednjoškolaca, a od 2019. godine su im se pridružili i đaci od trećeg do šestog razreda osnovnih škola. U planu je da se među mladim naučnicima nađu i predškolci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)